iltasyazilim
FD Üye
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ( 200 ml Lik ) ince bulgur
*2 su bardağı kaynar su
*1 paket Bağdat marka çiğ köfte harcı
*4 çorba kaşığı nar ekşisi
*4 çorba kaşığı zeytinyağ
*2 çorba kaşığı domates salçası
*2 çorba kaşığı biber salçası
*Tuz (tadını kontrol ederek)
*35 dal maydanoz
*23 adet taze soğan
*Marul yaprakları
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı Hem çok kolay, hem çok sağlıklı bir yiyecek Tabi lavaşa sarıp yemediğiniz müddetçe ) Zaten bol karbonhidrat kaynağı olan bulguru ben lavaşla değil de marul yapraklarına sarıp yemeyi tercih ediyorum Ölçülü bulgur, ölçülü kaynar suyla ıslatılıp ağzı kapatılırYarım saat dinlenmeye bırakılır Ilıyınca baharat, nar ekşisi, zeytinyağ, salça ilave edilir Elle yoğrulur Etli çiğ köfte gibi dakikalarca yoğurmaya gerek yok, birbirine karışıp köfte kıvamı alsın yeter Ben bağdat baharatı kullanıyorum 23 sene önce çıkmıştı Sonradan knorr da çıkarmış Onu denemedim Bağdatınki oldukça acılı, onu belirteyim Bize iyi geliyor ama acı sevmeyen ve yemeyenleri uyarayım Belki aynı bulgura yarım paket harç kullanılabilir Son olarak yıkanmış, süzülmüş ve ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan da karışıma katılıp tekrar az yoğrulur Marul yapraklarıyla döşenmiş kaseye avuç içiyle şekil verip dizilir İster çay yanına, ister akşam yemeğinde garnitür olarak tüketebilirsiniz
*2 su bardağı ( 200 ml Lik ) ince bulgur
*2 su bardağı kaynar su
*1 paket Bağdat marka çiğ köfte harcı
*4 çorba kaşığı nar ekşisi
*4 çorba kaşığı zeytinyağ
*2 çorba kaşığı domates salçası
*2 çorba kaşığı biber salçası
*Tuz (tadını kontrol ederek)
*35 dal maydanoz
*23 adet taze soğan
*Marul yaprakları
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı Hem çok kolay, hem çok sağlıklı bir yiyecek Tabi lavaşa sarıp yemediğiniz müddetçe ) Zaten bol karbonhidrat kaynağı olan bulguru ben lavaşla değil de marul yapraklarına sarıp yemeyi tercih ediyorum Ölçülü bulgur, ölçülü kaynar suyla ıslatılıp ağzı kapatılırYarım saat dinlenmeye bırakılır Ilıyınca baharat, nar ekşisi, zeytinyağ, salça ilave edilir Elle yoğrulur Etli çiğ köfte gibi dakikalarca yoğurmaya gerek yok, birbirine karışıp köfte kıvamı alsın yeter Ben bağdat baharatı kullanıyorum 23 sene önce çıkmıştı Sonradan knorr da çıkarmış Onu denemedim Bağdatınki oldukça acılı, onu belirteyim Bize iyi geliyor ama acı sevmeyen ve yemeyenleri uyarayım Belki aynı bulgura yarım paket harç kullanılabilir Son olarak yıkanmış, süzülmüş ve ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan da karışıma katılıp tekrar az yoğrulur Marul yapraklarıyla döşenmiş kaseye avuç içiyle şekil verip dizilir İster çay yanına, ister akşam yemeğinde garnitür olarak tüketebilirsiniz