Etli Yaprak Sarması Tarifi İcin Malzemeler
*Yaklaşık yarım kilo asma yaprağı
*450 gr kıyma
*1 su bardağı pirinc
*1 adet yeşil biber
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 er yemek kaşığı domates ve biber salcası
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
*Maydonoz
*Kuru nane
*Karabiber
*Tuz
Suyu icin:
*Yarım su bardağı tane sumak
*Su
Etli Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tane sumağı 1 5 bardak suda bekletin yaklaşık 1 saat kadar daha sonra asma yaprağını suda haşlıyoruz
*İc malzemelerin hepsini bir kapta katıştırın ve sarmalarınızı sarın
*Tencerenin dibine asmaların saplarını yerleştirip sarmalarınızı diziniz
*Pişirme aşamasına gecince tencereye bir bardak su koyup kaynatıp biraz pişirin
*Daha sonra sumağın suyunu suzun ve pişirin
Not: Eğer tane sumağınız yoksa tencerenin dibine erik koyarak yine ekşi olmasını sağlayabilirsiniz Ve tabi tencerenin dibine parca kemikli et koyarsanız daha lezzetli olacaktır ☺
AFİYET OLSUN
*Yaklaşık yarım kilo asma yaprağı
*450 gr kıyma
*1 su bardağı pirinc
*1 adet yeşil biber
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 er yemek kaşığı domates ve biber salcası
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
*Maydonoz
*Kuru nane
*Karabiber
*Tuz
Suyu icin:
*Yarım su bardağı tane sumak
*Su
Etli Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle tane sumağı 1 5 bardak suda bekletin yaklaşık 1 saat kadar daha sonra asma yaprağını suda haşlıyoruz
*İc malzemelerin hepsini bir kapta katıştırın ve sarmalarınızı sarın
*Tencerenin dibine asmaların saplarını yerleştirip sarmalarınızı diziniz
*Pişirme aşamasına gecince tencereye bir bardak su koyup kaynatıp biraz pişirin
*Daha sonra sumağın suyunu suzun ve pişirin
Not: Eğer tane sumağınız yoksa tencerenin dibine erik koyarak yine ekşi olmasını sağlayabilirsiniz Ve tabi tencerenin dibine parca kemikli et koyarsanız daha lezzetli olacaktır ☺
AFİYET OLSUN