bilgisayarci
FD Üye
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 çorba kasesi haşlanmış nohut
- 1 çorba kasesi domates sosu
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Su
- 1 çorba kasesi ince bulgur (Sever kitel)
- 1 yemek kaşığı tuz
- Islatacak kadar tuz
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıslattığımız hamuru güzelce yoğurun, yoğurma işleminden sonra nohut büyüklüğünde yuvarlayıp yağladığımız tepsiye alalım. Et haşlanıp kavrulduktan sonra kenara alalım.
- Yağ döktüğümüz tencerede doğranan soğan ve biberler kavrulur. Ardından domates sosunu, baharat ve salçayı ekleyip tekrar kavurun.
- Kavurma işleminden sonra et ve nohut eklenip karıştırılır.
- Daha sonra suyu ekleyip, kaynamaya başladıktan sonra hamuru ekleyelim, pişirme süresi boyunca ara ara karıştırılır (Hamur dibe çökmesin) afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.