
Etli Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg taze fasulye
- 500 gram modül dana kuşbaşı et
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıvı yağı tenceremize alıyoruz ve soğanları ekleyerek kapağını kapatıp kavrulmaya bırakıyoruz.
- Kavurduğumuz soğanlara etlerimizi ek ediyoruz ve 1-2 dakika karıştırdıktan sonra kapağını kapalı biçimde 10 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Eti biraz karıştırıp domatesi ek ediyoruz ver kapağını kapalı halde 5 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Salçası, karabiber ve tuzu ek ediyoruz. Gereçler birbirine karışınca fasulyeleri ek ediyoruz.
- Fasulyelerin rengi değişinceye kadar (15 dakika) kapağı kapalı kavrulmaya bırakıyoruz.
- Yarım litre kadar kaynar su ek ediyoruz. Kapağı kapalı halde 45 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Etin ve fasulyenin piştiğinden emin oluyoruz gerekirse kaynar su ek edip pişirmeye devam ediyoruz.