Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Pilav Tarifi Resimli

Etli Pilav Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Etli Pilav Tarifi Resimli
Etli Pilav nasıl yapılır







Etli Pilav Tarifi Resimli

ETLİ PİLAV MALZEMELER


Kuzu eti 250300 gram), Pirinç (500 gr), Soğan (yarım adet), tereyağı (3 çorba kaşığı), Su (45 su bardağı,sıcak) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), ETLİ PİLAV HAZIRLANIŞI
1 500 gr pirinci bir kapta sıcak suya koyup 2030 dakika bekletin Bir tavada 15 çorba kaşığı tereyağını eritin Yarım soğanı küp küp doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun
2 250300 gram kuzu etini küçük kuşbaşılar halinde doğrayın Bu sırada tavadaki soğanların yanmamasına uyarı edin Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun Etlerin üzerine, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dökün ve kısık ateşte etler pişene dek takriben 15 dakika kaynamaya bırakın
3 Farklı bir tencerede 15 çorba kaşığı tereyağı eritin Sıcak suda beklettiğiniz pirinci soğuk suyun aşağıda yıkayın ve süzün Süzdüğünüz pirinçleri kavgalı yağda kavurun 1 tatlı kaşığı tuzlu ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave ettikten sonradan kavurmaya devam edin
4 Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın Pirinci 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın Pilav suyunu çekince tencerenin altını kapatıp, pilavı 5 dakika dinlenmeye alın Ilık olarak servis yapınAfiyet olsun




*
 
858,505Konular
982,775Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt