
Etli Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 su bardağı ılık su
- 300 gram dana kuşbaşı et
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Pide Tanımı Yapılışı
- Şeker tuz maya ve suyu bir kabın içine koyuyor ve elimizle karıştırıyoruz(maya çözülene kadar)
- Üzerine unu kesim modül koyup yoğuruyoruz üzerini kapatıp mayalanmasını bekliyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız kuşbaşı etini düdüklü tencerede pişiriyoruz.
- Diğer bir tavada soğanları sıvı yağ ile kavuruyoruz tam pembeleşmeden evvel biberleri ekliyoruz.
- Sonra karabiber pul biber ve tuzu ekliyoruz. Pişmeleriyle birlikte kuşbaşı etlerini koyuyoruz .
- Biraz kavurduktan sonra margarini ve üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz 1 dk kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Mayalanan hamuru un yardımı ile oklava ile açıyoruz (kayık şeklinde) üzerine hazırladığımız iç harcından ekliyoruz. Kenarlarını kapatıyoruz.
- Yağlı kağıtlı tepside evvelce ısıtılmış fırında alt üst turbo işlevinde 250 derecede fırının orta düzeyinde yaklaşık 10 dk (üzeri pişene kadar) pişiriyoruz.