iltasyazilim
FD Üye
Etli Patates Yemeği Tarifi
Etli Patates Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Patates Yemeği İçin Malzemeler:
500 gr Patates
250 gr Kemikli Kuzu Eti
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Yemek Yemek Kaşığı Domates Salçası
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
12 Dere Kaşığı Karabiber
12 Nehir Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su
Etli Patates Yemeği Yapılışı:
Patatesler soyulacak ve tercihinize göre küp, halka ya da elma dilimi doğranacak Soğan yemeklik, sivri biber kuşbaşı doğranacak Domates kabukları soyulacak ve küp doğranacak Sarımsakların herkes iki parçaya bölünecek Kemikli kuzu eti fazla yağ ve sinirler temizlenecek encere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak Üzerine kuzu eti ek edilecek ve alışılagelmiş ısıda etin rengi dönünceye kadar kavrulacak Tencere içerisinde etler bir yere toplanacak Açılan yere soğan katılacak ve düşük ısıda kavrulacak Üzerine sivri biber ve sarımsak ilave edilecek, hafif kavrulacak Ardından salça ilave edilecek, kokusu çıkıncaya dek kavrulacak
Domatesler katılacak diriliği gidinceye değin kavrulacak Üzerine patates, 3 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuzlu ilave edilecek Yemeğin tuzu karar hale getirilecek Ocak ısısı yükseltilecekTencere kaynamaya başladıktan sonradan tencere kapağı kapatılacak Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek Saata bakılacak anekdot edilecek 35 dakika vakit bitiminde yemeğiniz servise hazır
Sağlık Durumu Olsun *
Etli Patates Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Patates Yemeği İçin Malzemeler:
500 gr Patates
250 gr Kemikli Kuzu Eti
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Yemek Yemek Kaşığı Domates Salçası
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
12 Dere Kaşığı Karabiber
12 Nehir Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su
Etli Patates Yemeği Yapılışı:
Patatesler soyulacak ve tercihinize göre küp, halka ya da elma dilimi doğranacak Soğan yemeklik, sivri biber kuşbaşı doğranacak Domates kabukları soyulacak ve küp doğranacak Sarımsakların herkes iki parçaya bölünecek Kemikli kuzu eti fazla yağ ve sinirler temizlenecek encere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak Üzerine kuzu eti ek edilecek ve alışılagelmiş ısıda etin rengi dönünceye kadar kavrulacak Tencere içerisinde etler bir yere toplanacak Açılan yere soğan katılacak ve düşük ısıda kavrulacak Üzerine sivri biber ve sarımsak ilave edilecek, hafif kavrulacak Ardından salça ilave edilecek, kokusu çıkıncaya dek kavrulacak
Domatesler katılacak diriliği gidinceye değin kavrulacak Üzerine patates, 3 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuzlu ilave edilecek Yemeğin tuzu karar hale getirilecek Ocak ısısı yükseltilecekTencere kaynamaya başladıktan sonradan tencere kapağı kapatılacak Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek Saata bakılacak anekdot edilecek 35 dakika vakit bitiminde yemeğiniz servise hazır
Sağlık Durumu Olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.