Etli Nohutlu Düğün Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Kuzu gerdan yahut 250 gram diki et ( ben kuzu gerdan kullandım)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmıs nohut
- 125 gram tereyağ
- Sarımsak
- Nane
Etli Nohutlu Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi düdüklüye koyuyoruz ve haşlıyoruz.
- Haşlanan eti bir kaba ayırıyoruz.
- Yoğurt yumurta beyazı ve un bir kaba koyuyoruz.
- Et suyu ekliyoruz kesilmesin diye bir tencereye karışımı ve 1 bardak su ekleyerek kaynatıyoruz.
- Kaynayınca nohutu eti ve tuz ekliyoruz.
- Üzerine tereyağ nane ve sarımsak ekliyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun.