
Etli Nohutlu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- Nohut, yarım kilo (İsteğe nazaran daha az yahut çok kullanılabilir.)
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça (Domates, biber karışık)
- Kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Zeytin yağı
- 1 limon suyu
- Pulbiber, kimyon, karabiber, kırmızı biber (İsteğe nazaran köri)
Etli Nohutlu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
- Nohut haşlanır, bir kenara bırakılır.
- Bu ortada ince bulgur su eklenerek 10 dk. Üzeri kapatılarak bekletilir.
- İrmik, un, 1 kaşık salça, baharatlar eklenerek düzgünce yoğrulur, hamur sertse elimizi ıslatarak bir kaç sefer yoğurabiliriz.
- Yuvarlandığında biçim alıyorsa, köfte hamurumuz olmuştur, bir tepsiyi unlayarak, fındık büyüklüğünde yuvarladığımız köftelerimizi içine koyuyoruz.
- Süreç bittiğinde, etler küçük küçük doğranarak, evvel sıcak tavaya atılarak mühürlenir.
- Sonra biraz kendi halinde pişirilir.
- Daha sonra biraz daha sıcak su eklenip pişirilip yumuşaması sağlanarak kavrulur.
- İçine, doğranan soğan eklenir, soğanlar biraz ölünce, küçük küçük doğranmış sarımsak eklenerek 1 dk daha kavrulur.
- 1 yemek kaşığı salça eklenerek 2 dk. Daha kavrulur.
- Yarım litre kaynar su eklenerek 5- 10 dk daha kaynatılır.
- Bulgur köfteleri içine atılır, 20 dk piştikten sonra, istediğimiz ölçüde haşlanmış nohut da karıştırılarak(bu evrede biraz daha kaynamış su eklenebilir) 10 dk kaynatılır.
- Biraz pul biberi eklenir ve yemek dinlenmeye alınır.
- Servis ederken limon sıkılır.
- Limonu son kaynama esnasında da sıkabilirsiniz.