
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- Yarım kilo dana eti
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutlarımızı öncelikle sıcak su ile geceden ıslatıyoruz.
- Yarım kilo dana etimizi haşlıyoruz suyunu ayırıyoruz.
- Haşladığımız dana etini düdüklü tenceremize koyup üzerine nohutları ilave ediyoruz.
- Soğanımızı soyup nohutların üzerine bırakıyoruz.
- Yarısı et suyu yarısı normal su olacak şekilde nohutların üzerine çakacak kadar su koyuyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.
- Düdüklüde yaklaşık 10 dk kadar tutuyoruz. (düdüklü tencere olarak fissler kullandığım için süre bu kadar az siz de kendi düdüklünüze göre süresini ayarlayabilirsiniz
)
- Piştikten sonra kapağını açıp içindeki soğanı başka bir kapta çatal yardımı ile püre gibi olana kadar ezip tencereye geri ekliyoruz. Afiyet olsun????.