
Etli Nohut Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg dana kuşbaşı et
- 1.5 su bardağı nohut
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yamek kaşığı salça
- Tuz
Etli Nohut Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1. 5su bardağı nohutu akşamdan yıkayıp suda bekletin sabaha kadar kabarsın.
- Yapacağınız gün düdüklü tencereye soğanları ince ince doğrayın.
- Üzerine iki yahut üç yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra kavurun .
- İki dakika kadar kavurduktan sonra salçayı da ek edip bir dakika daha kavurun.
- Daha sonra küp küp doğradığınız etleri tencerenin içine koyup etler suyunu salıp çekene kadar kavurun .
- Üzerine nohutları da ek etip üzerini geçecek kadar sıcak su ile doldurun .
- Tuzunu atıp tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 1-1. 5 saat pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun bizde.