iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*250 gr kuşbaşı dana eti
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet soğan
*
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese merhaba,
Bugün çok sevdiğim bakliyatlardan nohut yemeği yapacağız ve tarifimi buraya yazacağım
Nohutu akşamdan suya koyuyoruz şişmesini bekliyoruz Sabah suyunu değiştirip 2 saat daha suda bekletiyoruz Daha sonra nohutun gazı çıkması için suda haşlıyoruz hafif yumuşamaya başlayınca ocaktan alıp süzüyoruz Sudan geçiriyoruz ki çıkan gaz üzerinde beyaz beyaz kalmasın
Tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanımızı* rengi değişene kadar kavuruyoruz Üzerine yıkadığımız kuşbaşı dana etlerimizi koyuyoruz ve suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişiriyoruz Suyunu tamamen çekmiş olmalı 1 5 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuruyoruz
Üzerine kuşbaşı dana etimizi ekleyip tam üzerini örtecek kadar su ekliyoruz Düdüklü* tencere kullanıyorsanız ilk düdüğü* öttükten sonra 30 dakika pişirip kapatıyoruz altını Piştikten sonra tuz ,karabiber ve isterseniz pul biber ekliyoruz
Şimdiden herkese afiyet olsun
*1 su bardağı nohut
*250 gr kuşbaşı dana eti
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet soğan
*
Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese merhaba,
Bugün çok sevdiğim bakliyatlardan nohut yemeği yapacağız ve tarifimi buraya yazacağım
Nohutu akşamdan suya koyuyoruz şişmesini bekliyoruz Sabah suyunu değiştirip 2 saat daha suda bekletiyoruz Daha sonra nohutun gazı çıkması için suda haşlıyoruz hafif yumuşamaya başlayınca ocaktan alıp süzüyoruz Sudan geçiriyoruz ki çıkan gaz üzerinde beyaz beyaz kalmasın
Tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanımızı* rengi değişene kadar kavuruyoruz Üzerine yıkadığımız kuşbaşı dana etlerimizi koyuyoruz ve suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişiriyoruz Suyunu tamamen çekmiş olmalı 1 5 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavuruyoruz
Üzerine kuşbaşı dana etimizi ekleyip tam üzerini örtecek kadar su ekliyoruz Düdüklü* tencere kullanıyorsanız ilk düdüğü* öttükten sonra 30 dakika pişirip kapatıyoruz altını Piştikten sonra tuz ,karabiber ve isterseniz pul biber ekliyoruz
Şimdiden herkese afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.