iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut Yemeği (Tam Ölçülü ve Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr dana eti
*1, 5 su bardağı nohut
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet küçük soğan
*1, 5 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası (tadına tat katıyor)
*3 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*Kaynamış su
Etli Nohut Yemeği (Tam Ölçülü ve Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Öncelikle nohutlarımızı akşamdan ıslatıyoruz
Düdüklü tencerede yapacağımız bu tarifin pişme süresi 45 ila 60 dakika arasındadır Nohuttan dolayı pişme süresi değişkenlik gösterebilir
Ocağa tenceremizi alarak sıvı yağ ve tereyağını koyarak etimizin rengi dönene kadar kavuruyoruz Etler kavrulduktan sonra yemeklik doğramış olduğumuz soğanları ekleyerek 5 dakika kavuruyoruz Domates ve biber salçamızı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz Önceden ıslatmış olduğumuz nohutları da ekleyerek üzerine karabiber ve tuzunu atarak tekrar 5 dakika daha kavuruyoruz Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynamış suyumuzu ekleyerek ilk harlı ateşte kaynayana kadar tutup sonra kısık ateşe ayarlayıp 45 dakika pişiriyoruz Zaman dolduktan sonra eğer pişmemişse kontrollü şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz
Yemeğimiz hazır Afiyet Olsun
*250 gr dana eti
*1, 5 su bardağı nohut
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 adet küçük soğan
*1, 5 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası (tadına tat katıyor)
*3 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*Kaynamış su
Etli Nohut Yemeği (Tam Ölçülü ve Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Öncelikle nohutlarımızı akşamdan ıslatıyoruz
Düdüklü tencerede yapacağımız bu tarifin pişme süresi 45 ila 60 dakika arasındadır Nohuttan dolayı pişme süresi değişkenlik gösterebilir
Ocağa tenceremizi alarak sıvı yağ ve tereyağını koyarak etimizin rengi dönene kadar kavuruyoruz Etler kavrulduktan sonra yemeklik doğramış olduğumuz soğanları ekleyerek 5 dakika kavuruyoruz Domates ve biber salçamızı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz Önceden ıslatmış olduğumuz nohutları da ekleyerek üzerine karabiber ve tuzunu atarak tekrar 5 dakika daha kavuruyoruz Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynamış suyumuzu ekleyerek ilk harlı ateşte kaynayana kadar tutup sonra kısık ateşe ayarlayıp 45 dakika pişiriyoruz Zaman dolduktan sonra eğer pişmemişse kontrollü şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz
Yemeğimiz hazır Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.