
Etli Nohut Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yada 6 adet küçük boy soğan
- 100 gram kuşbaşı (etin miktarı size bağlı)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ıslatılmış nohut
- Yarım litre kadar su
Etli Nohut Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyeğımızı eritiyoruz.
- Kuşbaşılarımızı koyup 5 dk kadar yağda dönderiyoruz.
- Ardından soğanlarımızı tüm tüm atıp kavuruyoruz.
- Etlerimiz ve soğanımız iyice kavrulunca salçamızı ekliyor ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ardından nohutlarımızı da ekleyip şöyle bi dönderdikten sonra suyumuzu ekliyoruz.
- Ben düdüklü tencere kullandığım için verdiğim su miktarı yetiyor. Lakin siz normal tencerede yapacaksanız suyun ölçüsünü arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun ????.