Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

*yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*1,5 su bardağı nohut
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1,5 yemek kaşığı salça
*tuz
*pul biber

Etli Nohut Tarifi Yapılışı Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun Daha sonra*sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 1015 dakika kadar daha kaynatın Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekleyin Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz Afiyet olsun…
Nohut nasıl haşlanır?
Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletin Ertesi gün yumuşayan ve şişen nohutların suyunu süzüp sudan geçirin Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocağa alın Kaynadıktan sonra 1012 dakika kaynatıp ocaktan alın Normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanmış nohutları soğuduktan sonra derin dondurucuda muhafaza ederek çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz
Eğer nohutu haşlamaya vaktiniz yoksa 4045 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra *aynı şekilde etleri kavurup salçasını ekledikten sonra nohutları ilave edip bol suyla birlikte düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirebilirsiniz
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt