iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
*yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*1,5 su bardağı nohut
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1,5 yemek kaşığı salça
*tuz
*pul biber
Etli Nohut Tarifi Yapılışı Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun Daha sonra*sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 1015 dakika kadar daha kaynatın Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekleyin Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz Afiyet olsun…
Nohut nasıl haşlanır?
Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletin Ertesi gün yumuşayan ve şişen nohutların suyunu süzüp sudan geçirin Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocağa alın Kaynadıktan sonra 1012 dakika kaynatıp ocaktan alın Normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanmış nohutları soğuduktan sonra derin dondurucuda muhafaza ederek çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz
Eğer nohutu haşlamaya vaktiniz yoksa 4045 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra *aynı şekilde etleri kavurup salçasını ekledikten sonra nohutları ilave edip bol suyla birlikte düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirebilirsiniz
*yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
*1,5 su bardağı nohut
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1,5 yemek kaşığı salça
*tuz
*pul biber
Etli Nohut Tarifi Yapılışı Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun Daha sonra*sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup 1015 dakika kadar daha kaynatın Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekleyin Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz Afiyet olsun…
Nohut nasıl haşlanır?
Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletin Ertesi gün yumuşayan ve şişen nohutların suyunu süzüp sudan geçirin Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocağa alın Kaynadıktan sonra 1012 dakika kaynatıp ocaktan alın Normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlanmış nohutları soğuduktan sonra derin dondurucuda muhafaza ederek çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz
Eğer nohutu haşlamaya vaktiniz yoksa 4045 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra *aynı şekilde etleri kavurup salçasını ekledikten sonra nohutları ilave edip bol suyla birlikte düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirebilirsiniz