Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı nohut
*2 paket karbonat
*Yarım kilo parçalara ayrılmış kemikli dana kaburgası
*2 adet büyük boy soğan
*2 yemek kaşığı salça
*50 gram margarin
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) veya
*35 adet acı süs biberi (isteğe bağlı)

Etli Nohut Tarifi Yapılışı Ben nohutu etli severim ama yukarıda da yazdığım gibi dananın kaburga tarafından ve kemikli olarak Hani “parmak yemek deyimi vardır ya, işte öyle parmaklarını yedirir insana! Nasıl lezzetli olur, nasıl bir lezzet katar o nohuta; anlatılmaz yaşanır
Siz de parmaklarınızı yiyeceğiniz kadar lezzetli bir nohut yemeği yeme deneyimi yaşamak isterseniz, buyrun tarifime;
Öncelikle nohutlarımızı karbonat eklediğimiz suda bir gece bekletiyoruz
Yemeğimizi düdüklü tencerede pişireceğiz ve zahmetsizce bu enfes tadı yakalayacağız Önce nohutlarımızı ve etlerimizi güzelce yıkayıp bir kenara alıyoruz Ardından tenceremize yağımızı ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyerek soğanlarımız hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz (Etimiz yağlı olduğundan, yazdığım miktarda yağ eklemeniz yeterli olacaktır!) Kavrulan soğanlarımıza etimizi ekliyoruz ve 5 dakika kadar birlikte kavurmaya devam ediyoruz Etlerimiz de kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip, çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Ardından nohutlarımızı ekliyoruz ve tuzunu ayarlıyoruz Son olarak yemeğimizin yaklaşık 1 parmak kadar üzerine çıkacak şekilde suyunu ekliyoruz ve düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz Bu esnada isteyen pul biber veya süs biberi eklemesi yapabilir Evde çocuk olduğu için ben ekleyemiyorum ama eklemeyi tercih ettiğimi belirtmek isterim!
Ocağımızın orta seviyesinde düdüklümüz uyarı verene kadar tutuyoruz Zilin sesini duyduğumuzda kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz Nohutumuzun cinsine göre pişirme süresi farklılık gösterecektir Benim nohutumun geç piştiğini bildiğimden, ben 1, 5 saat kadar ocakta tuttum Daha kolay pişen bir nohut, 1 saatte bile pişebilir Bu kısımda top sizde
Umarım bu enfes tadı sizler de beğenirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

858,505Konular
982,754Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt