iltasyazilim
FD Üye
Etli Meyhane Pilavı Tarifi
Etli Birahane Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler
400 gr Bulgur
150 gr margarin
400 gr Kuzu kuşbaşı
150 gr Soğan
2 tatlı kaşığıTuz
12 tatlı kaşığı Kırmızı biber
200 gr Domates
50 gr Sivri biber
1 23 bardak Et suyu
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, ufak küpler halinde doğrayın Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri çeper biçimi doğrayın Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın Yıkayıp kuruladıktan sonradan, halka biçimi doğrayın
Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızınca minik kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin Soğanı ilave edin Tekrar sık sık karıştırarak, 56 dakika daha pişirin Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin arada bir karıştırarak birkaç dakika daha pişirin Üzerini örtecek kaçlar su ek edin
Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Et suyunu bir taşım kaynatın Bir kenarda sıcak olarak bekletin
Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin
Bulguru ilave edin çoğu kez karıştırarak 45 dakika kavurun Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ek edin Sıcak et suyunu verip, 23 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kez karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi adamakıllı kısın Bulguru 10 dakika, suyunu ayrıntılarıyla çekinceye kadar pişirin
Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üstüne pak bir bez örtün Kapağı bitmiş kapatın Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin *
Etli Birahane Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler
400 gr Bulgur
150 gr margarin
400 gr Kuzu kuşbaşı
150 gr Soğan
2 tatlı kaşığıTuz
12 tatlı kaşığı Kırmızı biber
200 gr Domates
50 gr Sivri biber
1 23 bardak Et suyu
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, ufak küpler halinde doğrayın Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri çeper biçimi doğrayın Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın Yıkayıp kuruladıktan sonradan, halka biçimi doğrayın
Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızınca minik kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin Soğanı ilave edin Tekrar sık sık karıştırarak, 56 dakika daha pişirin Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin arada bir karıştırarak birkaç dakika daha pişirin Üzerini örtecek kaçlar su ek edin
Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Et suyunu bir taşım kaynatın Bir kenarda sıcak olarak bekletin
Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin
Bulguru ilave edin çoğu kez karıştırarak 45 dakika kavurun Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ek edin Sıcak et suyunu verip, 23 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kez karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi adamakıllı kısın Bulguru 10 dakika, suyunu ayrıntılarıyla çekinceye kadar pişirin
Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üstüne pak bir bez örtün Kapağı bitmiş kapatın Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.