Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli mevlüt pilavı nasıl yapılır? Pratik mevlüt pilavı tarifi

Etli mevlüt pilavı nasıl yapılır? Pratik mevlüt pilavı tarifi
0
134

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Mevlütlerde pilav yapmak çok evvelce beri var olan bir gelenektir. Lakin kalabalık misafirlere meskende mevlüt pilavı yapmak biraz marifet velev. Ölçüsünden ötürü kararsız kalanlar için tam ölçülü hem de leziz bir etli mevlüt pilavı tanımını sizlere sunuyoruz. Sandığınızdan daha kolay olan ve misafrlerinizin yedikçe yemek isteyeceği mevlüt pilavının tanımı haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Ekseriyetle çok büyük tencerelerde yapılan mevlüt pilavları, ölçüsü tutturulamadığı için beklendiği üzere olmaz. Özel günlerin vazgeçilmezi meşhur etli mevlüt pilavı, marifet isteyen bir lezzettir.  Oldukça lezzetli ve hoş bir ikram olan mevlüt pilavını konutta pişirmek isteyenler için hem püf noktalarını hem de kolay tanımını araştırdık. Gelen misafirlerinize doyumsuz bir lezzet yaşatmak ve sıradan vakitte da pişirmek isteyeceğiniz etli pilavın tanımını öğrenmek için metnimize göz atabilirsiniz.

ETLİ MEVLÜT PİLAVI TANIMI:

GEREÇLER

8 su bardağı pirinç
Bir su bardağı arpa şehriye
4 yemek kaşığı tereyağı 
Yarım su bardağı likit yağ
8 su bardağı sıcak su 
2 su bardağı et suyu 
Tuz
Karabiber 

Et materyalleri;

2 kilo dana eti
Bir su bardağı sıcak su
2 kaşık tereyağı 
Tuz
Karabiber 

3ocir_1553851462_9861.jpg

YAPILIŞI

Pirinçleri şıkça yıkayın. Daha sonra sıcak suyun içinde bekletin. 

Bu sırada etleri daha yumuşak olmaları ve kolay pişmeleri için düdüklü tencereye koyun. 

Tencereye yağları koyun ve şehriyeleri kavurmaya başlayın. Şehriyeler büsbütün kavrulduktan sonra pirinçleri ekleyin. Bir vadede pirinçlerle kavrulduktan sonra pilavın suyunu ekleyin ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. 

Tavanın içine tereyağını alın ve pişen etleri kavurmaya başlayın. 

Pilav piştikten sonra tencerenin ağzına buharını çekmesi için kağıt havlu koyun ve kapağını kapatın. 

Son olarak kavrulan etleri içine atın ve servis edin. 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Mevlütlerde pilav yapmak çok eskiden beri var olan bir gelenektir. Ancak kalabalık misafirlere evde mevlüt pilavı yapmak biraz marifet ister. Ölçüsünden dolayı kararsız kalanlar için tam ölçülü hem de leziz bir etli mevlüt pilavı tarifini sizlere sunuyoruz. Sandığınızdan daha kolay olan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Mevlütlerde pilav yapmak çok eskiden beri var olan bir gelenektir. Ancak kalabalık misafirlere evde mevlüt pilavı yapmak biraz marifet ister. Ölçüsünden dolayı kararsız kalanlar için tam ölçülü hem de leziz bir etli mevlüt pilavı tarifini sizlere sunuyoruz. Sandığınızdan daha kolay olan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Mevlüt Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *Kişi sayısına göre malzemeler arttırılabilir *2 kilo baldo pirinç *1 kg haşlanmış nohut *750 gr tereyağı *2 adet haşlanmış tavuk Mevlüt Pilavı Tarifi Yapılışı 1 *(1e 1 buçuk su kunulacak)bir bardak pirince, 1 buçuk su bardağı su konulacak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Anında Mevlüt Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *3 su bardağı tavuk suyu *Tuz *1 bütün tavuk göğüsü *1 bulyon *2 kaşık tereyağı 2 kaşık sıvı yağ Anında Mevlüt Pilavı Tarifi Yapılışı Arkadaşlar eşiniz dışarıda pilav yemeyecek artık ;) o kadar iddealı bir tarif, tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Mevlüt Pilavı (Pilavın Tutmuyorsa Birde Böyle Dene) Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı pirinç *1 su bardağı haşlanmış nohut *2 su bardağı kaynamış su *1 yemek kaşığı tereyağ *4 yemek kaşığı sıvı yağ *Tuz Mevlüt Pilavı (Pilavın Tutmuyorsa Birde Böyle Dene) Tarifi Yapılışı Yarım saat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt