
Etli Lahana Sarma Tanımım İçin Gereçler
- 1 tane lahana
- 400 gram et
- 300 gram kırık pirinç
- 4 tane orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı domates suyu
- 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
- Kırmızı tozbiber, kekik ve kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
Etli Lahana Sarma Tanımım Yapılışı
- Lahanamızı ikiye ayırıp haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra yıkayıp yapraklarını kesip hazırlayalım.
- Soğanları,sarımsağı ince küçük doğrayalım, maydanozu naneyide tıpkı formda ince doğrayın.
- Tencereye yağı döküp soğanı sarımsağı kavuralım.
- Salçaları da ekleyip kavurup ,baharatları, domates suyuda katalım.
- Pirinci ek edelim karıştırıp kenera alalım.
- Eti de ince küçük doğradığımız materyallerin üzerine katıp karıştıralım sonra sarmaya başlayalım.
- Üzeri sosun yapılışı;Yağı ufak bir tencereye alalım, salça katıp kavurup üzerine tuzuda ekleyip, sarmalarımızın üzerine dökelim.