Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Lahana Sarma Tarifim

Etli Lahana Sarma Tarifim
0
80

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
etli-lahana-sarma-tarifim.jpg

Etli Lahana Sarma Tanımım İçin Gereçler

  • 1 tane lahana
  • 400 gram et
  • 300 gram kırık pirinç
  • 4 tane orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
  • Kırmızı tozbiber, kekik ve kimyon
Üzerinin sosu için;
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su

Etli Lahana Sarma Tanımım Yapılışı

  1. Lahanamızı ikiye ayırıp haşlıyoruz.
  2. Haşladıktan sonra yıkayıp yapraklarını kesip hazırlayalım.
  3. Soğanları,sarımsağı ince küçük doğrayalım, maydanozu naneyide tıpkı formda ince doğrayın.
  4. Tencereye yağı döküp soğanı sarımsağı kavuralım.
  5. Salçaları da ekleyip kavurup ,baharatları, domates suyuda katalım.
  6. Pirinci ek edelim karıştırıp kenera alalım.
  7. Eti de ince küçük doğradığımız materyallerin üzerine katıp karıştıralım sonra sarmaya başlayalım.
  8. Üzeri sosun yapılışı;Yağı ufak bir tencereye alalım, salça katıp kavurup üzerine tuzuda ekleyip, sarmalarımızın üzerine dökelim.
Afiyet olsun ????desteklerinizi bekliyorum ????????.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt