
Etli Kuyruk Yağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç (Yapacağınız yaprağa nazaran ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz)
- 250 gram kuyruk yağı
- 150 gram kıyma
- Kemikli et (Varsa)
- 1 soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- İçte hafif birikecek kadar sıvı yağ
- Su
Etli Kuyruk Yağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etsiz sarma dolma yiyemem diyenler burada mı?
kuyruk yağıda sarma ve dolmaya o denli yakışıyor ki, bizim memlekette kuyruk yağıda sarma için en az et kadar elzemdir ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
- Asma yaprakları geniş ve derin bir kaba alınır, üzerine kaynamış su dökülür. Pirinç yıkandıktan sonra soğan ve sarımsak çok ince olarak üzerine doğranır.
- Domates de ince doğrandıktan sonra başka tüm gereçler eklenir ve güzelce hamur yoğurur üzere karıştırılır. İçinin kuru olmaması için sıvı yağ biraz fazladan eklenebilir.
- İç hazır olunca yapraklar sarılır. Tencerenin tabanına varsa kemikli etler eklenir, üzerine sarmalar dizilir.
- Sarmaların hizasının biraz üstünde su eklenir, çok hafif tuz serpilir. Üste dolma taşı konur ve pişmeye bırakılır. Kaynayana kadar yüksek ateşte, 5 dakika kaynadıktan sonra üstü kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.