Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Kuyruk Yağlı Yaprak Sarması

Etli Kuyruk Yağlı Yaprak Sarması
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etli-kuyruk-yagli-yaprak-sarmasi.jpg

Etli Kuyruk Yağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç (Yapacağınız yaprağa nazaran ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz)
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 150 gram kıyma
  • Kemikli et (Varsa)
  • 1 soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • İçte hafif birikecek kadar sıvı yağ
  • Su

Etli Kuyruk Yağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etsiz sarma dolma yiyemem diyenler burada mı? :) kuyruk yağıda sarma ve dolmaya o denli yakışıyor ki, bizim memlekette kuyruk yağıda sarma için en az et kadar elzemdir ???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
  2. Asma yaprakları geniş ve derin bir kaba alınır, üzerine kaynamış su dökülür. Pirinç yıkandıktan sonra soğan ve sarımsak çok ince olarak üzerine doğranır.
  3. Domates de ince doğrandıktan sonra başka tüm gereçler eklenir ve güzelce hamur yoğurur üzere karıştırılır. İçinin kuru olmaması için sıvı yağ biraz fazladan eklenebilir.
  4. İç hazır olunca yapraklar sarılır. Tencerenin tabanına varsa kemikli etler eklenir, üzerine sarmalar dizilir.
  5. Sarmaların hizasının biraz üstünde su eklenir, çok hafif tuz serpilir. Üste dolma taşı konur ve pişmeye bırakılır. Kaynayana kadar yüksek ateşte, 5 dakika kaynadıktan sonra üstü kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt