Etli Kurufasulye Tanımı Yemeklerin Şahı İçin Gereçler
Not; benim ölçüm avuç içi
- Kuşbaşı doğranmış et (1 avuç kadar)
- 10 avuç haşlanmış fasulye
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı domates püresi yahut konservesi
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Ölçüsü size kalmış ancak bence kuru fasulye acı olmalı
- Su Not; ben kemik haşladım. haşladığım kemiğin etini ve biraz da suyunu kullandım.
Etli Kurufasulye Tanımı Yemeklerin Şahı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şayet kemik haşlamayacak iseniz eti suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sonra zeytinyağı ve akabinde soğanı doğrayıp ek edin.
- Soğan pişince salçayı ve domatesi katıp bir iki tıp kavurun.
- Baharatları ve suyu da katıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca evvelce haşlanmış olan fasulyeleri ek edip pişmeye bırakın.
- Yemeğin suyu ve fasulyeler özleşene dek 10, 15 dakika pişirin. Pişince yemek yemeğe hazır. Afiyet olsun. ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.