Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması

Etli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması
0
56

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
etli-kuru-patlican-ve-biber-dolmasi.jpg

Etli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru dolma biber patlıcan
  • 100 gram minik doğranmış kuşbaşı et
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük boy soğan
  • 4 diş büyük sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz (salçam tuzlu olduğu için silme tuz ekledim)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 buçuk tatlı kaşığı pul biber (yarısını tatlı toz biber olarak kullandım)
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 buçuk tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yarısını iç harca kalanını pişirirken üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar (isteğe bağlı ben yakıştırıyorum)
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi (yarısı içine yarısı pişerirken üzerine)
  • 1 paket çam fıstığı (25 gr) (isteğe bağlı ben yakıştırıyorum)
  • 1 su bardağı kemik suyu

Etli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Dolmalarınızı kaynayan suda 5 dk kaynatın yumuşamaya başlayınca bir tepsinin üzerine alın.
  2. Tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırın(az gelirse sonradan ekleme yapabilirsiniz)
  3. Minik doğradığınız kuşbaşı etleri içine atıp rengi dönene kadar kavurun içine doğradığınız soğanı ve sarımsağı koyun.
  4. Pişince içine salçayı koyup kavurmaya devam edin.
  5. Tencerenin altını kapatıp kalan tüm malzemeleri ilave edin.
  6. Maydanozu en son koyun ki içinde erimesin.
  7. Dolmaların içini doldururken çok fazla bastırmayın ve yarısına kadar doldurun ki tencerenin dışına şişip taşmasın.
  8. Pişmesi için;Dolmaları tencereye diziyorum.
  9. Üzerine 2 yemek kaşığı nar ekşisi gezdiriyorum.
  10. Kalan yarım çay bardağı sıvı yağı da üzerine ekliyorum.
  11. Kaynatmış olduğum 1 su bardağı kemik suyunu ve yine kaynamış suyumu dolmalarla aynı hizaya gelene kadar koyuyorum.
  12. Kısık ateşte 30 35 dakika pişirip dinlenmesi için ocakta bırakın. İyice buharıyla pişecektir. şimdiden afiyet olsun
Etli Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt