iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuru fasulye
*100 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
*1 adet küçük boy doğan
*1 yemek kaşığı salça (kaşığın 3 te 2 sine domates 3 te 1 ine biber salçası koyuyorum)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyesi bir gece öncesinden suya koyunuz ,sabaha kadar suda beklesin ,daha sonra su dolu tencereye koyun ve 1520 dk pis suyunu salana kadar kaynatın, kaynayan fasulyeleri suyundan süzün ve kenara koyun, şimdi diğer bi tencereye kuşbaşı doğranmış etleri koyun ve pişirin tencereye yapışma durumu varsa biraz su ilave edebilirsiniz, pişikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı ,1 yemek kaşığı tereyağı koyun, ardından ince ince kıyılmış soğanları ekleyip kavurun ben bir kaç tane arpacık soğan da koydum, üzerine salçayı da ilave edin ,onu da biraz kavurun, daha sonra suyundan süzülmüş fasulyeleri de içine ekleyin, bir iki dk onları da kavurun tuz, karabiber, kırmızı biber koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin (bazı tencereler suyunu çok buharlaştırıyor ona göre bir parmak daha fazla su koyabilirsiniz) fasulyeler pişip diğer malzemelerle özdeşene kadar pişirin ( 1 su bardağı fasulyeyi 23 kişilik kabul ediyorum ben malzemelerinizini yapmak istediğiniz ölçüde azaltıp çoğaltabilirsiniz) Afiyet olsun
*1 su bardağı kuru fasulye
*100 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
*1 adet küçük boy doğan
*1 yemek kaşığı salça (kaşığın 3 te 2 sine domates 3 te 1 ine biber salçası koyuyorum)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyesi bir gece öncesinden suya koyunuz ,sabaha kadar suda beklesin ,daha sonra su dolu tencereye koyun ve 1520 dk pis suyunu salana kadar kaynatın, kaynayan fasulyeleri suyundan süzün ve kenara koyun, şimdi diğer bi tencereye kuşbaşı doğranmış etleri koyun ve pişirin tencereye yapışma durumu varsa biraz su ilave edebilirsiniz, pişikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı ,1 yemek kaşığı tereyağı koyun, ardından ince ince kıyılmış soğanları ekleyip kavurun ben bir kaç tane arpacık soğan da koydum, üzerine salçayı da ilave edin ,onu da biraz kavurun, daha sonra suyundan süzülmüş fasulyeleri de içine ekleyin, bir iki dk onları da kavurun tuz, karabiber, kırmızı biber koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin (bazı tencereler suyunu çok buharlaştırıyor ona göre bir parmak daha fazla su koyabilirsiniz) fasulyeler pişip diğer malzemelerle özdeşene kadar pişirin ( 1 su bardağı fasulyeyi 23 kişilik kabul ediyorum ben malzemelerinizini yapmak istediğiniz ölçüde azaltıp çoğaltabilirsiniz) Afiyet olsun