iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*2 baş kuru soğan
*1 adet kapya biber
*Yarım çağ bardağından biraz az sıvı yağ
*1 kaşık tereyağı
*Yarım kg kuzu kuşbaşı (isteğe bağlı artırılıp azaltılabilir)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Pulbiber
*Tuz
*Su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Fasulyeler akşamdan yıkanır ve ıslatılır Ertesi gün düdüklüde üstünü biraz geçecek kadar suyla yaklaşık 3540 dk haşlanır fasulyeden fasulyeye değişir süre başka ufak bir tencerede küp küp doğranan soğan ve kırmızı biberler tereyağı ve sıvı yağı ile güzelce kavrulur Kavrulduktan sonra salça ve pulbiber eklenerek bir iki kere daha döndürülür ve yıkanmış süzülmüş etler ilave edilerek güzelce kavrulur Kavrulan etlerin üzerine 1 su bardağı su eklenerek etler yarım pişirilir Bu esnada fasulyeler muhtemelen haşlanmış olur Havası alınıp kapağı açılır ve diğer tencerede yapılan salçalı etli sos haşlanan fasulyeye eklenir ve güzelce fasulyeleri ezmeden karıştırılır Etler tamamen pişene kadar kaynatılır Ocağı kapatmaya yakın tuzu ilave edilir ve piştikten sonra altı kapatılır Afiyet olsun
*2 su bardağı kuru fasulye
*2 baş kuru soğan
*1 adet kapya biber
*Yarım çağ bardağından biraz az sıvı yağ
*1 kaşık tereyağı
*Yarım kg kuzu kuşbaşı (isteğe bağlı artırılıp azaltılabilir)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Pulbiber
*Tuz
*Su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Fasulyeler akşamdan yıkanır ve ıslatılır Ertesi gün düdüklüde üstünü biraz geçecek kadar suyla yaklaşık 3540 dk haşlanır fasulyeden fasulyeye değişir süre başka ufak bir tencerede küp küp doğranan soğan ve kırmızı biberler tereyağı ve sıvı yağı ile güzelce kavrulur Kavrulduktan sonra salça ve pulbiber eklenerek bir iki kere daha döndürülür ve yıkanmış süzülmüş etler ilave edilerek güzelce kavrulur Kavrulan etlerin üzerine 1 su bardağı su eklenerek etler yarım pişirilir Bu esnada fasulyeler muhtemelen haşlanmış olur Havası alınıp kapağı açılır ve diğer tencerede yapılan salçalı etli sos haşlanan fasulyeye eklenir ve güzelce fasulyeleri ezmeden karıştırılır Etler tamamen pişene kadar kaynatılır Ocağı kapatmaya yakın tuzu ilave edilir ve piştikten sonra altı kapatılır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.