iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr dana kuşbaşı
*2 su bardağı kuru fasulye
*1 adet orta boy soğan
*Sıvı yağ
*Domates salçası
*Tuz
*Pul biber
*Kara biber
*Sıcak su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar enfes bir kuru fasulye tarifi vereceğim sizlere Protein kaynağı şahane bir lezzet Öncelikle fasulyelerimizi ayıklayarak yıkıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklüde on dk kadar haşlıyoruz Düdüklüde haşlayınca daha yumuşak oluyor Fasulyeleri düdüklüden çıkarıp yıkadıktan sonra süzgeçte bekletirken biz bir yandan içini hazırlıyoruz Yarım çay bardağı sıvı yağı erke birlikte biraz kavuruyoruz rengi dönene kadar Sahasında üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz Soğanları kavuruyoruz Üzerine bir yemek kaşığı salça ilave ediyoruz Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine fasulyeleri ilçesinde ediyoruz Kısık ateşte on beş dk kadar iyice kavuruyoruz En son üzerine tuz ve baharatları ilave ediyoruz Üzerini iki üç parmak geçecek kadar kaynamış su ilave ediyoruz ve düdüklüyü kapatıyoruz Düdüklü kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve yaklaşık bir saat kadar pişiyoruz İste sizlere enfes yumuşacık lokum gibi fasulye Herkeslere afiyet olsun
*300 gr dana kuşbaşı
*2 su bardağı kuru fasulye
*1 adet orta boy soğan
*Sıvı yağ
*Domates salçası
*Tuz
*Pul biber
*Kara biber
*Sıcak su
Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar enfes bir kuru fasulye tarifi vereceğim sizlere Protein kaynağı şahane bir lezzet Öncelikle fasulyelerimizi ayıklayarak yıkıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklüde on dk kadar haşlıyoruz Düdüklüde haşlayınca daha yumuşak oluyor Fasulyeleri düdüklüden çıkarıp yıkadıktan sonra süzgeçte bekletirken biz bir yandan içini hazırlıyoruz Yarım çay bardağı sıvı yağı erke birlikte biraz kavuruyoruz rengi dönene kadar Sahasında üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz Soğanları kavuruyoruz Üzerine bir yemek kaşığı salça ilave ediyoruz Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine fasulyeleri ilçesinde ediyoruz Kısık ateşte on beş dk kadar iyice kavuruyoruz En son üzerine tuz ve baharatları ilave ediyoruz Üzerini iki üç parmak geçecek kadar kaynamış su ilave ediyoruz ve düdüklüyü kapatıyoruz Düdüklü kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz ve yaklaşık bir saat kadar pişiyoruz İste sizlere enfes yumuşacık lokum gibi fasulye Herkeslere afiyet olsun