iltasyazilim
FD Üye
Etli Kuru Fasülye ( Çok Lezzetli Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuru fasülye (300 ml bardakla)
*150200 gr kadar et
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı sivri biber
*1 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 büyük boy domates
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı şeker
*Tuz
Etli Kuru Fasülye ( Çok Lezzetli Oluyor) Tarifi Yapılışı Kuru fasülyeyi tencereye alalım Üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ve 34 damla limon ekleyelim Bir taşım kaynatıp kapağını kapatıp ocağıda kapatalım 1 saat beklettikten sonra ocağın altını açalım Hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim ( yemeği yaparkende pişeceği için çok haşlamayalım ki dağılmasın) Kuru fasulyeyi haşlarken etlerin üzerine gelecek kadar su koyup haşlayalım yemeklik doğradığımız soğanı ve yağları ekleyip 23 dakika kavuralım yemeklik doğradığımız biberi ekleyelim Soğanlar pembeleşene kadar kavuralım Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım Rendelediğimiz domatesi ve sarımsağı ikiye üçe bölüp ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım Etleri ve kuru fasulyeyi ekleyip bir iki tur karıştıralım Üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyelim Tuzu ve bir çay kaşığı kadar şeker ekleyelim Kısık ateşte fasülyeler pişip suyuyla özlerine kadar pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun
*1 su bardağı kuru fasülye (300 ml bardakla)
*150200 gr kadar et
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı sivri biber
*1 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 büyük boy domates
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı şeker
*Tuz
Etli Kuru Fasülye ( Çok Lezzetli Oluyor) Tarifi Yapılışı Kuru fasülyeyi tencereye alalım Üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ve 34 damla limon ekleyelim Bir taşım kaynatıp kapağını kapatıp ocağıda kapatalım 1 saat beklettikten sonra ocağın altını açalım Hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim ( yemeği yaparkende pişeceği için çok haşlamayalım ki dağılmasın) Kuru fasulyeyi haşlarken etlerin üzerine gelecek kadar su koyup haşlayalım yemeklik doğradığımız soğanı ve yağları ekleyip 23 dakika kavuralım yemeklik doğradığımız biberi ekleyelim Soğanlar pembeleşene kadar kavuralım Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım Rendelediğimiz domatesi ve sarımsağı ikiye üçe bölüp ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım Etleri ve kuru fasulyeyi ekleyip bir iki tur karıştıralım Üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyelim Tuzu ve bir çay kaşığı kadar şeker ekleyelim Kısık ateşte fasülyeler pişip suyuyla özlerine kadar pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.