
Etli Kuru Dolma Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Kuru biber dolma
- Patlıcan dolma
- Beyaz lahana
- 200 gram kuzu et
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet biber
- İsteğe bağlı pirinç
- 1 kaç dal maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz sumak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası tatlı olanından
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Etli Kuru Dolma Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak lahanayı suya koyup biraz haşlayalım, 2-3 dakika kaynadıktan sonra hemen çıkaralım, süzgece alalım ve sudan geçirelim.
- Ardından, aynı suya kuru dolmalar müziği ekleyelim onları da iyice kaynatalım, biraz yumuşayınca onlara da çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra iç harcı için; eti, soğanı, domatesi, sarımsağı, biberi, maydanozu bir güzelce doğruyoruz. İç harcı hazırlayacağımız kaba ekleyelim.
- Ardından; baharatları, sıvı yağ, pirinç, salça, zeytinyağını da ekleyip iyice karıştıralım ve dolmalarımızı dolduralım. Alt kata dolmaları sonra lahanaları saralım, onları da üstüne koyalım.
- Üzerine bir kapak kapatıp biraz tuz ekleyelim ve biraz su ekleyelim, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve pişene kadar pişirin.