iltasyazilim
FD Üye
Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr buğday
*Yarım kg dana kuşbaşı
*Tuz, Karabiber, Kekik, Nane, Tereyağ
Etli Keşkek Tarifi Yapılışı Buğdayı yıkayalım, et ile birlikte düdüklü tencereye aktaralım Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve bırakalım 1 saat kadar düdüklüde birlikte pişsinler Et yumuşacık olunca, buğday şişince tencereden alalım ve süzelim
Buğdayı ve eti ayrı bir tencereye alalım, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra tahta kaşıkla sağlam bir şekilde ezelim Burda malzemeleri döver gibi işlem yapıyoruz, buğday ve et iyice ezilip yumuşak bir kıvamına gelecek
Daha sonra süzdüğümüz suyu da ekleyip iyice tahta kaşıkla ezelim
Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı zeytinyağını eritelim, kekik, pul biber ve naneyi ekleyelim Servis yaparken sosu üzerine döküp afiyetle yiyelim
*250 gr buğday
*Yarım kg dana kuşbaşı
*Tuz, Karabiber, Kekik, Nane, Tereyağ
Etli Keşkek Tarifi Yapılışı Buğdayı yıkayalım, et ile birlikte düdüklü tencereye aktaralım Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve bırakalım 1 saat kadar düdüklüde birlikte pişsinler Et yumuşacık olunca, buğday şişince tencereden alalım ve süzelim
Buğdayı ve eti ayrı bir tencereye alalım, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra tahta kaşıkla sağlam bir şekilde ezelim Burda malzemeleri döver gibi işlem yapıyoruz, buğday ve et iyice ezilip yumuşak bir kıvamına gelecek
Daha sonra süzdüğümüz suyu da ekleyip iyice tahta kaşıkla ezelim
Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı zeytinyağını eritelim, kekik, pul biber ve naneyi ekleyelim Servis yaparken sosu üzerine döküp afiyetle yiyelim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.