
Etli Karalahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 3 demet karalahana
- 400 gram kıyma
- 4-5 adet kuzu kaburga yoksa yuvarlak kesilmiş kuru soğan. altına döşemek için)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet domates (Kabuğu soyulmuş ince doğranmış)
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane (Yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane)
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvıyağ
- Yarım su bardağı su
- 1 adet domates (Rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tereyağ
Etli Karalahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Soğan, sarımsak, kıyma, pirinç, bulgur, ince kıyım maydanoz, nane, dereotu, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domates, göz kararı sıvı yağ̆, tuz, salçalar, karabiber, pulbiber ve yarım su bardağı suyu ekleyip karıştıralım.
- Farklı bir tencereye su ve tuz koyup kaynatalım.
- Karalahanaların saplarını kesip sıcak suya bastırıp biraz yumuşayınca çıkartalım soğuk suya koyalım ve süzelim.
- Karalahanaların damar kısımlarını parmağımızla bastırarak inceltelim.
- Hazırladığımız içten koyup saralım.
- Tencerenin tabanına kaburgaları yerleştirelim yoksa kuru soğanı halka halka doğrayıp yerleştirebilirsiniz.
- Üzerine sarmalarımızı dizelim. Hiçbirşey koymadan ocak açılır etleri biraz kızartalım kokusu gelinceye kadar.
- Başka yerde tereyağ ve 1 tatlı kaşığı unu kavuralım.
- Salça ekleyelim biraz daha kavurup rende domatesi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Su ekleyelim ve pişirelim.
- Sarmalardan kızarmış et kokusu gelince üzerine yapılan sostan dökelim. Tam üzerini geçmeyecek kadar suyu olması gerekiyor.
- Pişmeye bırakalım.
- Üzerine dolma taşı yahut tabak kapatalım ki sarmalar açılmasın.
- Kapağını da kapatıp birinci önce harlı ateşte kaynayana kadar kaynadıktan sonrada kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun!.