Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Karalahana Sarması

Etli Karalahana Sarması
0
106

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
etli-karalahana-sarmasi.jpg

Etli Karalahana Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 3 demet karalahana
  • 400 gram kıyma
  • 4-5 adet kuzu kaburga yoksa yuvarlak kesilmiş kuru soğan. altına döşemek için)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet domates (Kabuğu soyulmuş ince doğranmış)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nane (Yoksa 1 tatlı kaşığı kuru nane)
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ
  • Yarım su bardağı su
Üzeri için;
  • 1 adet domates (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tereyağ

Etli Karalahana Sarması Tanımı Yapılışı

  1. Soğan, sarımsak, kıyma, pirinç, bulgur, ince kıyım maydanoz, nane, dereotu, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domates, göz kararı sıvı yağ̆, tuz, salçalar, karabiber, pulbiber ve yarım su bardağı suyu ekleyip karıştıralım.
  2. Farklı bir tencereye su ve tuz koyup kaynatalım.
  3. Karalahanaların saplarını kesip sıcak suya bastırıp biraz yumuşayınca çıkartalım soğuk suya koyalım ve süzelim.
  4. Karalahanaların damar kısımlarını parmağımızla bastırarak inceltelim.
  5. Hazırladığımız içten koyup saralım.
  6. Tencerenin tabanına kaburgaları yerleştirelim yoksa kuru soğanı halka halka doğrayıp yerleştirebilirsiniz.
  7. Üzerine sarmalarımızı dizelim. Hiçbirşey koymadan ocak açılır etleri biraz kızartalım kokusu gelinceye kadar.
  8. Başka yerde tereyağ ve 1 tatlı kaşığı unu kavuralım.
  9. Salça ekleyelim biraz daha kavurup rende domatesi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  10. Su ekleyelim ve pişirelim.
  11. Sarmalardan kızarmış et kokusu gelince üzerine yapılan sostan dökelim. Tam üzerini geçmeyecek kadar suyu olması gerekiyor.
  12. Pişmeye bırakalım.
  13. Üzerine dolma taşı yahut tabak kapatalım ki sarmalar açılmasın.
  14. Kapağını da kapatıp birinci önce harlı ateşte kaynayana kadar kaynadıktan sonrada kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun!.
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt