Etli Kabaklama (Böyle Lezzet Yok) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kuzu eti
- 4 küçük kabak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 5-6 bardak sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Etli Kabaklama (Böyle Lezzet Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram kuzu etini rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Ardından kuru soğanı atıyoruz soğanlar ölene kadar kavuruyoruz. Salçayı atıp, karıştırın ve haşlanmış nohut ekliyoruz bir kaç defa daha kaşıkla karıştırın.
- Bir kasede nar ekşisini sulandırıp ekleyip bir taşım kaynatın ve ve sıcak su ekleyip et ve nohut yumuşayana kadar kaynatın.
- Ardından küp küp doğranmış kabakları ekleyin kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan almaya yakın bir küçük tavada zeytinyağını kızdırın ve naneyi dökün. Naneyi yemeğimize ekleyip, karıştırın ve ocağı kapatın servise hazır ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.