
Etli Kabak Ve Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo dolmalık biber
- 3 adet girit kabağı
- 1 adet domates
- 1 kase orta yağlı kıyma
- 1 adet kurusoğan
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dere otu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5cay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Göz kararı tuz
- 3, 5 su bardak kaynar su
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Gözkararı tuz
Etli Kabak Ve Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım.
- Biberlerin içlerini temizleyip her ikisini de güzelce yıkayalım ve süzelim.
- Bu ortada içini hazırlayalım.
- Kıymayı yoğurma kabına alalım.
- Yıkayıp duyduğumuz pirinci yıkayıp kıymaya ekleyelim.
- Soğanı küp küp doğrayalım.
- Dere otu ve maydanozu ince ince kıyalım ve kıymaya ek edelim.
- Yağı salçaları ve baharatı ek ettikten sonra güzelce karıştıralım ve dolamaların içini dolduralım
- Doldurduktan sonra domatesi ağzını kapatacak halde kesip ağızlarını kapatalım.
- Bir kapta su, salça, tuz ve yağ karıştırıp dolamaların üzerine gezdirelim. Orta ateşte denetimli pişirelim afiyet olsun.