Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Hünkar Beğendi

Etli Hünkar Beğendi
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etli-hunkar-begendi.jpg

Etli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kuş başı et
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber️
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber,pul biber,kimyon,tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
Beğendisi için:
  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kase kasar peyniri rendesi
  • Karabiber
Üzeri için
  • Maydanoz

Etli Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları fırında yahut ocakta közlüyoruz.
  2. Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletiyoruz.
  3. Etlerimizi düdüklü tencerede yüksek ateşte bir kaç dakika mühürlüyoruz.
  4. Üzerine sıvı yağ ve tereyağı ekleyip soğan, sarımsak ve biberleri kavuruyoruz.
  5. Daha sonra domatesleri ve salçayı ekliyoruz.
  6. Suyu ve baharatları ek ediyoruz. 20 dakika düdüklüde pişiriyoruz.
  7. Beğendisi için, patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz yahut blenderdan geçiriyoruz.
  8. Tereyağını ve unu bir tavada uygunca kavuruyoruz.
  9. Üzerine patlıcanları ekleyip sütü ek ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  10. İçine rendelenmiş kaşar peynirini de karıştıralım biraz tuz ve karabiber ekleyelim.
Etli Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt