Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Hamur İşleri

Etli Hamur İşleri
0
132

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Etli Hamur İşi Tarifleri


Etli Hamur İşleri Tarifi


Etli Mantarlı Hamur Bohcası Tarifi

Mazlemeler:

400 Gr Dana Eti

2 Havuc

1 Soğan

10 Mantar

3 Patates

1 Cay B Domates Sos

1 Cay B Biber Sos

2 Diş Sarımsak

Tuz,karabiber,kekik

Sıvıyağ

Su

Hamuru İcin:

1 Cay B Su

1 Cay B Sut

1 Yumurta Akı

Yarım Cay B Sıvıyağ

1 Tatlı K Yaş Maya

Tuz

Uzeri İcin:

Yumurta Sarısı

imagesetlihamurisleri5ad3e71669bca

Hazırlanışı:

Dana etini kuş başı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye koyup kavuruyoruz Soğan ve sarımsağı doğrayıp etler suyunu saldıktan sonra ekleyip birlikte kavuruyoruz

Havucu ve mantarları iri bir şekilde doğrayıp katıyoruz Domates ve biber sosunu ekliyoruz Kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz Etler piştikten sonra kup bir şekilde doğranmış patatesi dokuyoruz

Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve taze kekik ekleyip karıştırıyoruz Hamuru icin, su, sut, yumurta akı, sıvıyağ ve yaş mayayı karıştırma kabına koyup cırpma teli ile iyice karıştırıyoruz

9 corba kaşığı teleme un ve tuzu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Mayalanması icin 20 dakika dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru 2 bezeye boluyoruz

İki bezeden ceviz buyukluğunde bir parca kopartıp ayırıyoruz Hamurları buyuk bir şekilde acıyoruz Etli harcımızı iki hamura paylaştırıyoruz Ayırmış olduğumuz hamurları şerit şeklinde yuvarlıyoruz

Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru bohca şeklinde sarıp şeritlerle bağlıyoruz

Uzerine yumurta sarısı surup biraz daha mayalandırdıktan sonra onceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun


Etli Ekmek Dolması Tarifi

Malzemeler:

500 gr kuzu but kuşbaşı

1 adet kuru soğan

2 corba kaşığı sıvıyağ

1 demet maydanoz

1 cay kaşığı tarcın

tuz

karabiber

4 adet pitta ekmeği

Hazırlanışı:

Sıvıyağda etleri ve kup doğranmış soğanları, etler suyunu bırakıp cekene kadar soteleyin Doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyin Pitta ekmeklerini ortadan yarısınıa kadar ikiye bolun ve hazıranan eti ekmeklerin icine doldurun 200 derece fırında 10 dakika ısıtın ve servis yapın Afiyet olsun

Etli Milfoy Tarifi

Malzemeler:

20 adet milfoy

500 gram yağsız kuşbaşı dana eti

2 adet kırmızı biber

2 adet sivri biber

1 demet taze soğan

1 corba kaşığı domates salcası

1er cay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, biberiye

1 su bardağı sıcak su

2 adet orta boy domates

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Eti bir tavaya alıp suyunu salıp yeniden cekene kadar kavurun Uzerine, doğranmış biberleri, sonra taze soğanları ekleyin Biber ve soğanlar yumuşayınca salcayı ekleyin Bir iki cevirip tuz, baharatlar ve sıcak suyu ekleyin Etler yumuşayıp suyunu cekene kadar pişirinindirmeye yakın minik kupler halinde doğradığınız domatesleri de uzerine ekleyin Hazırladığınız harcı 10 adet milfoy hamuruna paylaştırın Kalan milfoyleri ustlerine koyup kenarlarını elinizle bastırıp birbirlerine yapışmalarını sağlayın Bir biskuvi kalıbı ile boreklerin ust parcalarından kapaklar kesin Borekleri fırın tepsisine dizip uzerlerine yumurta sarısı surun Onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın Afiyet olsun

imagesetlihamurisleri5ad3e717bb0da


Etliekmek Tarifi

Malzemeler:

5 Su Bardağı Un

25 Su Bardağı Su

1 Tatlı Kaşığı Tuz

İc Malzemesi icin:

500 gr Kıyma

2 Soğan

Karabiber , Tuz

1 Corba Kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı :

Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk buyukluğunde 20 kucuk parca koparın Her parcayı teker teker kucuk birer daire şeklinde acın

İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun Tuz ve karabiber ilave edin Hazırlanan ic malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı uzerine kapatın Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi surdurun

Teflon tavada veya sacda hamurları onlu arkalı pişirin Uzerine tereyağı surup sıcak olarak servis yapın afiyet olsun

imagesetlihamurisleri5ad3e7191fe8f
 

Similar threads

Etli Milfoy Boreği Tarifi Etli Milfoy Boreği Nasıl yapılır Etli Milfoy Boreği icin gerekli malzemeler 10 adet milfoy hamuru 500 gram dana kuşbaşı et 2 adet orta boy havuc 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu 1 cay kaşığı kekik 1 cay kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Etli Sulu Yemek Tarifi Sulu Yemek Tarifleri Etli Etli Fasulye Malzemeler: 2 tane, kuru soğan 500 gram, kuşbaşı et 1 kg taze fasulye 2 tane domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 corba kaşığı tatlı toz biber, tuz 1 cay fincanı kaynar icme suyu Yapılışı: Orta boy bir tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Etli Bezelye Tarifi İcin Malzemeler *1 adet kucuk boy soğan *1 kaşık zeytinyağı *1 kaşık tereyağı *1 avuc buyukluğunde kup kup doğranmış dana eti *1 adet domates *Yarım adet kup kup doğranmış havuc *1 tatlı kaşığı domates salcası *1 tatlı kaşığı biber salcası *2 bardak bezelye *Sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Milfoylu Talaş Boreği Milfoylu Talaş Boreği Tarifi Resimli Milfoylu Talaş Boreği imagesmilfoylutalasboregi5ad42ea066afe icindekiler 15 adet milfoy hamuru 750 gr kuzu kuşbaşı et 250 gr haşlanmış bezelye 2 adet havuc 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 cay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Etli Hamur İşi Tarifleri Etli Hamur İşleri Tarifi Etli Mantarlı Hamur Bohçası Tarifi Mazlemeler: 400 Gr Dana Eti 2 Havuç 1 Soğan 10 Mantar 3 Patates 1 Nehir B Domates Sos 1 Dere B Biber Sos 2 Diş Sarımsak Tuz,karabiber,kekik Sıvıyağ Su Hamuru İçin: 1 Dere B Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt