iltasyazilim
FD Üye
Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuş başı doğranmış et
*2 adet soğan
*2 adet patlıcan
*2 adet patates
*4 adet yeşil biber
*3 adet domates
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber
Etli Güveç Tarifi Yapılışı Kuş başı doğradığımız etleri yıkayıp ocağa alıyoruz, üzerine 1 su bardağı su biraz tuz ekleyip 10 dakika pişiriyoruz Sonra tencerenin içine sıvı yağ konur ufak doğradığımız soğanları koyuyoruz ,pembeleşene kadar pişiriyoruz Ardından kuşbaşı etleri ilave ediyoruz ,sonra domateslerin kabuğu soyulur ve doğranır Aynı şekilde patlıcan ve patatesleri de doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edilir Sarımsak ve baharatları da ilave ettikten sonra 1 su bardağı su koyup 5 dk pişirmeye bırakın Karıştırdıktan sonra güveç kaplarına eşit şekilde yerleştirin Salçayı sıcak suda ezerek sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün güveçlerin üzerini Aleminyon folyoyla kapatıp 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Afiyet olsun
*500 gr kuş başı doğranmış et
*2 adet soğan
*2 adet patlıcan
*2 adet patates
*4 adet yeşil biber
*3 adet domates
*3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber
Etli Güveç Tarifi Yapılışı Kuş başı doğradığımız etleri yıkayıp ocağa alıyoruz, üzerine 1 su bardağı su biraz tuz ekleyip 10 dakika pişiriyoruz Sonra tencerenin içine sıvı yağ konur ufak doğradığımız soğanları koyuyoruz ,pembeleşene kadar pişiriyoruz Ardından kuşbaşı etleri ilave ediyoruz ,sonra domateslerin kabuğu soyulur ve doğranır Aynı şekilde patlıcan ve patatesleri de doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edilir Sarımsak ve baharatları da ilave ettikten sonra 1 su bardağı su koyup 5 dk pişirmeye bırakın Karıştırdıktan sonra güveç kaplarına eşit şekilde yerleştirin Salçayı sıcak suda ezerek sebzelerin üzerine gelecek kadar dökün güveçlerin üzerini Aleminyon folyoyla kapatıp 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Afiyet olsun