
Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Etli ekmek hamuru için;
- 1 kilo un
- 4 su bardağı kadar ılık su (azar azar ekleyin)
- Tuz
- 1 paket yaş maya
- 400 gram kıyma
- 6 adet domates
- 5 adet soğan
- 8-9 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası (çokta dolu bir kaşık olmasın)
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber
Etli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak belirteyim ki boş domates soğan biberli olması daha lezzetli oluyor. Yani kıymadan çok onları kulanırsanız kıvam olarak daha güzel olur ve hamur üstü köfte gibi durmaz.
- İlk önce hamurumuzdan başlayalım. Biraz ılık suda mayamızı eritelim ve unu ekleyelim, tuzu ilave edelim.
- Daha sonra kalan ılık suyu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşacık bir hamur elde edelim. Ben en son hamuru toplamak için elime çok az yağ döküyorum. Ele yapışmayan ama çokta sert olmayan bir hamur olsun.
- Üzerini örtüp 30-40 dakika dinlendiriyoruz.
- Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.Bunun için kıymamızı geniş bir kaba alalım.
- İnce ince doğradığımız soğanı (olabildiğinde küçük olsun bütün durmasın üstünde ama rondodan geçirmeyelim bu şekilde daha lezzetli) biber ve domatesi ekliyoruz. Hepsi çok küçük olsun.
- Salçayı, baharatları ekleyelim ve sıvı yağ ekleyelim. Kıymanızın yağına göre ekleyeceğiniz sıvı yağ değişir. Bir çay bardağından(küçük çay bardağı) biraz az olabilir.
- Kıyma harcını karıştırken kıvamı foto olarak ekliyorum. Bu şekilde olursa üzerinde kuru durmaz.
- Bu tariften 5 tepsi çıkacaktır. Piştikten ve soğuduktan sonra buzluğa da atabilirsiniz. Yada tarifin yarısını yapın.
- Hamurunuzu tüm tepsi olarak yapacaksanız(pizza gibi) 5 bezeye eğer bir tepsi içinde 3 etli ekmek istiyorsanız 15 bezeye bölün. İkili de olur o zaman 10 beze yapın.
- Hamuru açıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döşüyoruz. Üzerine iç harcımızdan dağıtıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının ortalarında pişiriyoruz.
- İç harcımızı güzel yayalım tek bir yere birikmesin. Yanına ayran, salata afiyet bal şeker olsun.