Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Dövme Pilavı

Etli Dövme Pilavı
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etli-dogme-pilavi.jpg

Etli Dövme Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo dövme
  • Kuşbaşı et ve kemikli et (İstenilen ölçüde ben 3-4 ilik 500 gram et koydum)
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • Tuz (Göz kararı)
  • Karabiber (Göz kararı)
Haşlama İçin
  • Sıcak Su

Etli Dövme Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tanımım ise şöyle dövmeyi bir gece suda bekletiyoruz. Tabi evvel yıkıyoruz. Bekleyen dövme sabah ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz.
  2. O sırada etlerimizi de ben 2 sefer köpüklü suyunu değiştirerek haşlıyoruz. Bu mühlet kuşbaşı ve ilik için bir saati buluyor.
  3. İkisi de pişince bir tencerede bir kaşık sıvıyağ alıp ısınınca dövmeyi ekliyoruz. Tuzunu karabiberi ekliyoruz.
  4. Sonra eti tıpkı tencereye koyuyoruz. Et suyunu dökmeyin pilav biraz sulu oluyor. Et suyu ile pişirmeye devam ediyoruz.
  5. Ta ki etler ve dövme pişene kadar. Pişince de servis tabağımıza alıyoruz. Akabinde tereyağı ve pul biber yakıp üzerine servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt