
Etli Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram yağsız çift çekilmiş dana kıyma
- 400 gram köftelik esmer bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Kıymanın hacmi kadar isot
- İsotun yarısı kadar (isteğe nazaran biraz daha fazla) kırmızı pul biber
- 1 orta uzunluk domates
- 1 küçük kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- Yarım orta uzunluk limon
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma, isot, pul biber, tuz karıştırılıp yoğurulur.
- Soğan rendelenir, sarımsaklar dövülür. Bu karışıma katılır ve tekrar yoğurulur.
- Ayrı bir yerde bulgur, salça, rendelenmiş domates ve zeytinyağı karıştırılır.
- Daha sonra her iki karışım birbirine katılarak yoğurulur, 15 dakika yoğurduktan sonra yarım limon karışıma sıkılır, 4’e bölünüp kabuklarıyla birlikte karışıma karışımın içinde yoğurulur.
- 5 dakika yoğurduktan sonra limon kabukları çıkarılır.
- Karışıma yoğurt eklenir ve 30 dakika daha yoğurulur.
- Yarım saat dinlendirildikten sonra sıkımlanarak isteğe nazaran marul yada lavaş, nar ekşisi ya da limon kullanılarak servis edilir.