Etli-bulgurlu Kabak Ve Yaprak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- Bir miktar asma yaprağı
- 100 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 büyük kahve fincanı ince bulgur
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- 4 su bardağı kaynar su
Etli-bulgurlu Kabak Ve Yaprak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar rendelenir sırasıyla kıyma,tuz,pulbiber,karabiber,dereotu ve yağ eklenip iyice yoğurun.
- Kazıyıp iyice yıkadığımız kabaķların içini iç harçla dolduralım.
- Kalan iç harçla etli iç harçla asma yaprağını da saralım.
- 2 yemek kaşığı salçanın üzerine bir tutam tuz ekleyip sıcak suyla açalım.
- Tencereye dizdiğimiz kabak ve sarmaların üzerine salçalı suyu gezdirip kısık ateşte kabaklarımız ve sarmalarımız yumuşayana kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.