Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Bulgur Pilavi

Etli Bulgur Pilavi
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
etli-bulgur-pilavi.jpg

Etli Bulgur Pilavi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250gr et (Kuzu veya sığır)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane soğan
  • 2 tane kapya kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı bulgur (Bardak ölçüm 250ml)
  • 1 su bardağı kaynamış nohut
  • 1 litre su (Bulgurun markasından su miktarı çok az değişebilir)
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Etli Bulgur Pilavi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etler küçük parçalara kesilir, pişirme tenceresinin içine alınarak kendi suyu çekene kadar pişirilir.
  2. Sığır etinden yapılırsa eğer birazcık daha su eklenerek etin yumuşaması sağlanır.
  3. Suyunu çeken ete tereyağı eklenir ve daha sonra soğan eklenerek beş dakika kadar etle birlikte kavrulur*üzerine doğranmış biberler eklenip karıştırılarak iki üç dakika sotelenerek salça eklenir.
  4. Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırılıp bulgur, nohut, karabiber ve tuz eklenir.
  5. En son olarak sıcak su eklenerek ağzı kapatılarak kaynamaya bırakılır ocakta kaynamaya başlayan bulgur pilavının altı kısılarak pişirmeye bırakılır.
  6. Suyunu çeken bulgur pilavı ağzı kapatılarak biraz dinlenmeye bırakılır yapacaklara afiyet olsun ????.
Etli Bulgur Pilavi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 150-200 gram kuşbaşı et1 su bardağı bulgur2 su bardağı sıcak su2 havuç1 soğan2 diş sarımsak3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Etli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kirmizi Bulgur Pilavi Tanımı İçin Malzemeler 1 soğan1 tatlı kaşığı salçaTuzSıvı yağPul biber1 su bulgur2 su bardağı sıcak su Kirmizi Bulgur Pilavi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Soğan küçük doğranır yağ ile kavrulur salça ek edilir. Karıştırdıktan sonra 1 su bardağı bulgur ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller Yarım çay bardağı sıvı yağ1 büyük uzunluk kuru soğan2 -3 tane yeşil biber1 yemek kaşığı biber salçası3 adet domates2 su bardağı iri bulgurTuz, karabiber, pul biber Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı Sıvı yağ ısıtılır, soğan ve biberler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Etli Nohutlu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller Nohut, yarım kilo (İsteğe nazaran daha az yahut çok kullanılabilir.)Yarım kilo kuşbaşı et2 su bardağı ince bulgurYarım su bardağı irmik1 su bardağı un3 su bardağı su2 yemek kaşığı salça (Domates, biber karışık)Kuru soğan2 diş sarımsakZeytin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Bulgur Pilavı Mantarlı Tanımı İçin Gereçler 200 gram doğranmış mantar1 su bardağı bulgur2 yemek kaşığı sıvı yağYarım yemek kaşığı tereyağıYarım yemek kaşığı salça1 adet yeşil biber1 adet kapya biberTuz, karabiber, kuru nane2 su bardağı su Bulgur Pilavı Mantarlı Tanımı Yapılışı Mantarlar ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt