
Etli Bulgur Pilavi Tarifi İçin Malzemeler
- 250gr et (Kuzu veya sığır)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tane soğan
- 2 tane kapya kırmızı biber
- 2 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı bulgur (Bardak ölçüm 250ml)
- 1 su bardağı kaynamış nohut
- 1 litre su (Bulgurun markasından su miktarı çok az değişebilir)
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Etli Bulgur Pilavi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler küçük parçalara kesilir, pişirme tenceresinin içine alınarak kendi suyu çekene kadar pişirilir.
- Sığır etinden yapılırsa eğer birazcık daha su eklenerek etin yumuşaması sağlanır.
- Suyunu çeken ete tereyağı eklenir ve daha sonra soğan eklenerek beş dakika kadar etle birlikte kavrulur*üzerine doğranmış biberler eklenip karıştırılarak iki üç dakika sotelenerek salça eklenir.
- Salçanın kokusu çıkana kadar karıştırılıp bulgur, nohut, karabiber ve tuz eklenir.
- En son olarak sıcak su eklenerek ağzı kapatılarak kaynamaya bırakılır ocakta kaynamaya başlayan bulgur pilavının altı kısılarak pişirmeye bırakılır.
- Suyunu çeken bulgur pilavı ağzı kapatılarak biraz dinlenmeye bırakılır yapacaklara afiyet olsun ????.