Etli Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuş başı dana eti
- 1 paket brüksel lahanası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızı acı toz biber
- Pul biber
- Tuz
Etli Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağı alalım soğanları ince yemeklik doğrayıp tencereye ekleyelim.
- Soğanları rengi dönene kadar kavurup ince doğranmış sarımsakları ekleyip kavuralım.
- Eti tencereye ekleyip kendi suyunu salıp çekene kadar pişirip, sonrasında salçayı ekleyip kavuralım, tuz hariç bütün baharatları ekleyelim. Etin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip eti iyice pişirelim.
- Etimiz pişince brüksel lahanasını ekleyip 3 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip 15 dakika pişirelim. Lahanaların rengi değişince pişmiş oluyor. Herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.