
Etli Bilik (Malatya Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg yağsız kıyma
- 750 gram orta bulgur
- 2 büyük baş soğan
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Aldığı kadar su
- 5 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Göz kararı tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı
Etli Bilik (Malatya Köftesi) Tanımı Yapılışı
- Çiğ köfte yoğurma kabına rendelenmiş soğan, yumurta, kıyma, tuz, salça eklenir ve güzelce yoğrulur.
- Yoğrulan harca bulgur eklenir ve güzelce 15-20 dk (hamurdan hava sesi gelene kadar ) yoğrulur.
- Başka bir kaba su alınır. El suyla ıslatılıp hazırlanan hamur eşit yuvarlaklara ayrılır.
- Yuvarlaklardan üçgen ya da yuvarlak modüller oluşturulur.
- Ocağın üzerine kaynar su alınır ve yapılan bilikler(köfteler) 1 taşım su da haşlanır. Bu etapta dağılmaması gerekir.
- Haşlama sürecinden sonra sosu için bir kaba 5 yumurta, yoğurt ve un eklenir ve çırpılır.
- Köfteler bu harca bulanır ve tavamızda erittiğimiz yağlar(tereyağı, sıvıyağ, zeytinyağı) ile kızartılır.
- İsteğinize bağlı yağ başka da tercih edebilirsiniz.