Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Bilik (Malatya Köftesi)

Etli Bilik (Malatya Köftesi)
0
70

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
etli-bilik-malatya-koftesi-12.jpg

Etli Bilik (Malatya Köftesi) Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg yağsız kıyma
  • 750 gram orta bulgur
  • 2 büyük baş soğan
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Aldığı kadar su
Sosu için ;
  • 5 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
Kızartmak için ;
  • Göz kararı tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı

Etli Bilik (Malatya Köftesi) Tanımı Yapılışı

  1. Çiğ köfte yoğurma kabına rendelenmiş soğan, yumurta, kıyma, tuz, salça eklenir ve güzelce yoğrulur.
  2. Yoğrulan harca bulgur eklenir ve güzelce 15-20 dk (hamurdan hava sesi gelene kadar ) yoğrulur.
  3. Başka bir kaba su alınır. El suyla ıslatılıp hazırlanan hamur eşit yuvarlaklara ayrılır.
  4. Yuvarlaklardan üçgen ya da yuvarlak modüller oluşturulur.
  5. Ocağın üzerine kaynar su alınır ve yapılan bilikler(köfteler) 1 taşım su da haşlanır. Bu etapta dağılmaması gerekir.
  6. Haşlama sürecinden sonra sosu için bir kaba 5 yumurta, yoğurt ve un eklenir ve çırpılır.
  7. Köfteler bu harca bulanır ve tavamızda erittiğimiz yağlar(tereyağı, sıvıyağ, zeytinyağı) ile kızartılır.
  8. İsteğinize bağlı yağ başka da tercih edebilirsiniz.
Servise hazır, afiyet olsun ????.
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt