elektronikci
FD Üye
Etli Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilogram bezelye
- 1 tane patates
- 2 adet havuç
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı domates salçası (biber salçasınıda karıştıra bilirsiniz)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
Etli Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri doğradıktan sonra tencerenin içine koyup ocağa pişirmeye koyuyoruz.
- İyice kavurduktan sonra soğan ve yağının ekliyoruz.
- Rengi döndükten sonra salçasını ,baharatlarını ve sonrasında doğradığımız küp küp patatesi ve havucu ekliyoruz.
- Son olarak bezeleri kaynar suda ekledikten sonra o iyice karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe ortalama 25 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Ara ara kontrol edin deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.