iltasyazilim
FD Üye
Etli Bamya (Nohutlu) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo taze Bamya (döndürülmüş veya konserve Bamya da olur)
*250 gr kuşbaşı et
*2 adet yeşil biber
*1 adet kuru soğan
*2 adet domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 limon
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım su bardağı haşlanmış Nohut (isteğe bağlı)
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Etli Bamya (Nohutlu) Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağ alınarak yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir
Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etler eklenir Etler 5 dk kadar rengi dönene kadar kavrulur
Daha sonra biberler ilave edilir karıştırılır
Kabuklarını soyup doğradığınız domates eklenerek tekrar karıştırılır ve sotelenilir
Son olarak domates ve biber salçası, pulbiber ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemeğimiz kaynamaya bırakılır
Kaynayan yemeğimize limon suyu eklenir
Temizlenmiş bamyalarımız tencereye alınarak yemeğin tuzu ilave edilir, haşlanmış nohutlar konularak ve pişmeye bırakılır
Yemeğimiz kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirilir Şimdiden Afiyet olsun
*1 kilo taze Bamya (döndürülmüş veya konserve Bamya da olur)
*250 gr kuşbaşı et
*2 adet yeşil biber
*1 adet kuru soğan
*2 adet domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 limon
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım su bardağı haşlanmış Nohut (isteğe bağlı)
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Etli Bamya (Nohutlu) Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağ alınarak yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir
Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etler eklenir Etler 5 dk kadar rengi dönene kadar kavrulur
Daha sonra biberler ilave edilir karıştırılır
Kabuklarını soyup doğradığınız domates eklenerek tekrar karıştırılır ve sotelenilir
Son olarak domates ve biber salçası, pulbiber ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemeğimiz kaynamaya bırakılır
Kaynayan yemeğimize limon suyu eklenir
Temizlenmiş bamyalarımız tencereye alınarak yemeğin tuzu ilave edilir, haşlanmış nohutlar konularak ve pişmeye bırakılır
Yemeğimiz kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirilir Şimdiden Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.