
Etli Avcı Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram koyun ya da dana kuşbaşı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 tane yeşil biber
- 2 tane orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- Su
- Salça
- Kekik
- Tuz
Etli Avcı Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye kuşbaşı doğranan etler koyularak suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Akabinde üstüne tuz atılıp 1. 5 su bardağı kadar su ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenerek düdüklü tencerede pişmeye bırakılır.
- Etler pişerken soğan ve patates küp küp, biberler minik doğranır. Tavaya biraz sıvı yağ eklenerek soğanlar biraz kavrulur.
- İçine patatesler sonrada biberler eklenerek çok pişmeden sotelenir. İçine domates ve biber salçası ile bezelyeler eklenerek sotelemeye devam edilir.
- Biraz yumuşadıktan sonra altı kapatılır. Etler ve sotelenen sebzeler bir fırın kabında birleştirilir. Üstüne salça, kekik, ve sıcak su ile hazırlanan sos gezdirilir.
- Üstü folyo ile kapatılır. Fırında 10 dakika kadar pişmesi sağlandıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.