Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Avcı Kebabı

Etli Avcı Kebabı
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etli-avci-kebabi.jpg

Etli Avcı Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram koyun ya da dana kuşbaşı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 tane orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Sos İçin
  • Su
  • Salça
  • Kekik
  • Tuz

Etli Avcı Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye kuşbaşı doğranan etler koyularak suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  2. Akabinde üstüne tuz atılıp 1. 5 su bardağı kadar su ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenerek düdüklü tencerede pişmeye bırakılır.
  3. Etler pişerken soğan ve patates küp küp, biberler minik doğranır. Tavaya biraz sıvı yağ eklenerek soğanlar biraz kavrulur.
  4. İçine patatesler sonrada biberler eklenerek çok pişmeden sotelenir. İçine domates ve biber salçası ile bezelyeler eklenerek sotelemeye devam edilir.
  5. Biraz yumuşadıktan sonra altı kapatılır. Etler ve sotelenen sebzeler bir fırın kabında birleştirilir. Üstüne salça, kekik, ve sıcak su ile hazırlanan sos gezdirilir.
  6. Üstü folyo ile kapatılır. Fırında 10 dakika kadar pişmesi sağlandıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt