Etli Aşir ( Dovme)
Etli Aşir ( Dovme) Hatay
Etli Aşir ( Dovme) Yemek Tarifleri
Etli Aşir ( Dovme) Yemek Tarifi Resimli
imagesetliasirdovme5ad4571935c9c
ETLİ AŞİR (DOVME) (HATAY)
MALZEMELER
1 yemek kaşığı toz biber
500 gr incik
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı dovulmuş buğday
1 buyuk baş soğan
1 cay bardağı nohut
125 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kimyon
200 gr ceviz ici
YAPILIŞI
Buğday bir gece bekletilerek acılması sağlanır (Arzuya gore nohut ilave edilebilir) Butun malzeme duduklu tencerede konularak 1 saat pişirilir Piştikten sonra tahta bir kaşıkla 20 dk kadar et ve buğday ozdeşleşinceye kadar dovulur Bir tavada tereyağı kızdırılarak yağın ucte biri tavada kalacak şekilde ayrılarak gerisi tenceredeki aşir'in uzerine dokulup karıştırılır Servis tabağına alınır Ceviz ici, tavadaki yağın uzerine konularak yağda cevirilip tabaktaki dovmenin uzerine dokulur Kimyon kuru bir tavada hafif kavrularak tabaktaki aşir'in uzerine servis edilir
Etli Aşir ( Dovme) Hatay
Etli Aşir ( Dovme) Yemek Tarifleri
Etli Aşir ( Dovme) Yemek Tarifi Resimli
imagesetliasirdovme5ad4571935c9c
ETLİ AŞİR (DOVME) (HATAY)
MALZEMELER
1 yemek kaşığı toz biber
500 gr incik
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı dovulmuş buğday
1 buyuk baş soğan
1 cay bardağı nohut
125 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kimyon
200 gr ceviz ici
YAPILIŞI
Buğday bir gece bekletilerek acılması sağlanır (Arzuya gore nohut ilave edilebilir) Butun malzeme duduklu tencerede konularak 1 saat pişirilir Piştikten sonra tahta bir kaşıkla 20 dk kadar et ve buğday ozdeşleşinceye kadar dovulur Bir tavada tereyağı kızdırılarak yağın ucte biri tavada kalacak şekilde ayrılarak gerisi tenceredeki aşir'in uzerine dokulup karıştırılır Servis tabağına alınır Ceviz ici, tavadaki yağın uzerine konularak yağda cevirilip tabaktaki dovmenin uzerine dokulur Kimyon kuru bir tavada hafif kavrularak tabaktaki aşir'in uzerine servis edilir