Etli Arpacık Soğanlı Sulu Yemek Tanımı İçin Materyaller
- 6 -7 adet arpacık soğan(size kalmış miktarı)
- 2 adet patates
- 1 kase pişmiş nohut
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 500 gram doğranmış kuşbaşı
Etli Arpacık Soğanlı Sulu Yemek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci başta etlerimizi düdüklüye alıp mühürlüyoruz .
- Sonra üzerine 2 bardak sıcak su koyup 10-15dk pişiriyoruz.
- Bir taraftan da bir tencere yağımızı koyup soğanlarımızı üzerine atıyoruz.
- Soğanlarımızı hafif pembeleştikten sonra küp küp formunda patateslerimizi doğrayın.
- Soğanların üstüne atıp biraz kavurduktan sonra etleride üstüne atıp suyunuda göz kararı katıktan sonra pişiriyoruz.
- Patatesler de yumuşadıktan sonra salça ve tuzunuda katıp biraz daha suyunu katıktan sonra pişmiş nohutuda koyup 10 -15 dk daha pişirin.Ocağımızın altını kapatıyoruz.
- Yanınada pirinç pilavı yapıp servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.