
Etli Acılı Minik Pideler Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 150 gram kıyma
- 1 domates
- 2 yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Etli Acılı Minik Pideler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamurunu yaparak başlayalım. Ilık sütü maya ve şekeri bir kabın içinde karıştırıp eritelim.
- Tuz ek edip unu dikkatli bir halde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıp mayalanması için bekletelim.
- Hamur mayalanırken içini yapıyoruz baharatlar ve kıyma hariç bütün malzemeyi rondodan geçiriyoruz.
- Daha sonra kıyma ve baharatları tuzu ek edip karıştırıyoruz dolaba alalım.
- Mayalanan hamuru tezgahta açıp küçük bezeler yapıp kahvaltı tabağı büyüklüğünde açarak tepsiye dizelim.
- Gereçten kaşıkla koyup yayalım hepsini birebir biçimde yapalım. 200 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz sonraki gün daha yumuşak ve daha da lezzetli oluyor afiyet olsun.