Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etkileyici Unlu Şiirler

Etkileyici Unlu Şiirler
0
121

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
En Etkileyici Şiirler
En Etkileyici Unlu Şiirler
etkileyici aşk şiirleri
imagesetkileyiciunlusiirler5aee034346c8c

Aşk İki Kişiliktir

Değişir yonu ruzgarın
Solar ansızın yapraklar;
Şaşırır yolunu denizde gemi
Boşuna bir liman arar;
Guluşu bir yabancının
Calmıştır senden sevdiğini;
İcinde biriken zehir
Sadece kendini oldurecektir;
Olumdur yaşanan tek başına,
Aşk, iki kişiliktir
Bir anı bile kalmamıştır
Geceler boyu sevişmelerden
Binlerce yıl uzaktadır
Binlerce kez dokunduğun ten;
Yazabileceğin şiirler
Coktan yazılıp bitmiştir;
Olumdur yaşanan tek başına
Aşk, iki kişiliktir
Avutmaz olur artık
Seni bildiğin şarkılar;
Boşanır keder zincirlerinden
Sular tersin tersin akar;
Bir hancer gibi ceksen de sevgini
Onu ancak oldurmeye yarar:
Ucarı kuşu sevdanın
Alıp başını gitmiştir;
Olumdur yaşanan tek başına
Aşk, iki kişiliktir
Yitik bir ezgisin sadece
Tuketilmiş ve duşmuş gozden;
Duşlerinde bir cocuk hıckırır
Gece camlara surtunurken;
Cunku hic bir kelebek
Tek başına yaşamaz sevdasını,
Severken hic bir bocek
Hic bir kuş yalnız değildir;
Olumdur yaşanan tek başına,
Aşk, iki kişiliktir

Ataol Behramoğlu

imagesetkileyiciunlusiirler5aee03445383a

Ben Sana Mecburum

Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Buyudukce buyuyor gozlerin
İcimi seninle ısıtıyorum

Ağaclar sonbahara hazırlanıyor
Bu şehir o eski İstanbul mudur?
Karanlıkta bulutlar parcalanıyor
Sokak lambaları birden yanıyor
Kaldırımlarda yağmur kokusu
Ben sana mecburum sen yoksun

Sevmek kimi zaman rezilce korkudur
İnsan bir akşam ustu ansızın yorulur
Tutsak ustura ağzında yaşamaktan
Kimi zaman ellerini kırar tutkusu
Birkac hayat cıkarır yaşamasından
Hangi kapıyı calsa kimi zaman
Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu

Fatihte yoksul bir gramafon calıyor
Eski zamanlardan bir Cuma calıyor
Durup koşe başında deliksiz dinlesem
Sana kullanılmamış bir gok getirsem
Haftalar ellerimde ufalanıyor
Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
Ben sana mecburum sen yoksun

Belki Haziranda mavi benekli cocuksun
Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor
Bir şilep sızıyor ıssız gozlerinden
Belki Yeşilkoy’de ucağa biniyorsun
Butun ıslanmışsın tuylerin urperiyor
Belki korsun kırılmışsın telaş icindesin
Kotu ruzgar saclarını goturuyor

Ne vakit bir yaşamak duşunsem
Bu kurtlar sofrasında belki zor
Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden
Ne vakit bir yaşamak duşunsem
Sus deyip adınla başlıyorum
İcim sıra kımıldıyor gizli denizlerin
Hayır başka turlu olmayacak

Atilla İlhan

imagesetkileyiciunlusiirler5aee03445383a

Ozledim seni

Ayrılık yureğimi karıncalandırıyor nicedir

Beynimi uyuşturuyor ozlemin

Cok sık birlikte olamasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca yıl icimi nasıl ısıttığını yeni yeni anlıyorum

Yokluğun, hatırlandıkca yureğime saplanan bir sızı olmaktan cıkıp mutemadi bir boşluğa donuşuyor

Sabahlara seni okşayarak başlamaları akşamları, her işi bir kenara koyup seninle başbaşa karşılamaları ozluyorum; oynaşmalarımızı, hırlaşmalarımızı, yuruyuşlerimizi, sevimli haşarılığını, cocuksu kuskunluğunu

Nasıl da serttin başkalarına karşı beni savunurken; ve ne yumuşak, bir cift kısık gozle kendini ellerimin okşayışına bırakırken ya da kolyeni cozduğumde kollarıma atlarken

Hasta olduğunda, o korkunc kriz gecelerinde gunler, geceler boyu nobet tuttuk başında o şen kahkahalarına yeniden kavuşabilmek icin sessiz dualar ederek

Atlattımujdesini kutlarken yorgun bedenindeki yaraları okşayarak, doktorun boldu sevincimizi:

Yaşayamaz artık bu evde yuksek binalar ve beton duvarların gri kentindededi, O gitmeli ve kendine yeni bir hayat cizmeli

Bilsen, ne zor gitmen gerektiğini bile bile Kaldemek sana

Ne zor, senin icin ebedi mutluluğun beni unutmandan gectiğini bilmek

Gitmeni asla istemediğim halde, buna mecbur olduğumuzu gormek ve sana bunları soyleyemeden Git artıkdemek

Beni ne kadar cabuk unutursan, o kadar cabuk kavuşacaksın mutluluğademek sana ne zor

Sesimi, kokumu cekip alıvermek beyninden, sesin, kokun hala beynimdeyken

seni gormemek ve belki yıllar sonra karşılaştığımızda bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden

yeni bir sevdayı yasakladığım kalbime soz gecirmek

ve sonra kendi ellerimle bindirip seni yabancı bir arabanın arka koltuğuna, birlikte guneşlendiğimiz onca yazı, yanyana titreştiğimiz onca kışı, paylaştığımız bunca acıyı, onca kahkahayı ve butun o uzak yeşillikleri katıp yorgun bedeninin yanına, arkandan pişmanlık gozyaşları dokmek ne zor

ne zor hic tanımadan seni emanet ettiğim bir şofore Hızla uzaklaş buradan ve gidebileceğin kadar uzağa gitdemek

yokluğunu beklemek, ne zor

* * *

Bunları duşundukce, şu anda uzakta bir yerlerde uşuduğunu sezinleyerek panikliyorum Butun engelleri aşıp terkedilmiş caddeleri, kimsesiz sokakları yalnız bulvarları arşınlayarak sana ulaşmak, sessizce başını okşamak, kulağına sevgi sozcukleri fısıldamak ve yavaşca uzerini ortmek geciyor icimden

Paylaştığımız bir mazinin, yitirdiğimiz bir geleceğe donuşmesinden hicran duyuyorum

Gizli gizli huzunlendiğim akşamlardan birinde, terketmişlere ozgu bir terkedilme korkusunu da yureğimin derinlerinde duyarak sana koşmak, yaptıklarım ve daha cok da yapamadıklarım icin ozur dilemek ve

Geri don bebeğimdemek istiyorum:

Geri don kuluben seni bekliyor

can dundar

imagesetkileyiciunlusiirler5aee034670eb3