iltasyazilim
FD Üye
Etimekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1 lt sut
*1 çay bardağı toz şeker
*2 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*23 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket krem santi
*Yarım su bardağı sütle çırpılmış
Ganaj için:
*1 kutu krema (200 ml)kremayı ısıtıp 200 gr bitter sütlü çikolatayı ekleyip karıştırın
Üzeri için:
*Çilek fındık
Etimekli Tatlı Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayın 2 su bardağı şekeri tencereye alıp orta ateşte karamel rengine gelene kadar arada karıştırın Ardından 2 su bardağı suyu ilave edin En başta karamel donacak ama kaynadıkca eriyecektir Eriyene kadar altı açık kalsın Etimekleri orto boy bir borcama dizip şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökün Sonra muhallebiyi pişirin Bir tencerede tereyağını eritip altını kapatın Sonra diğer malzemeleri ekleyip ocağın altını açın sürekli karıştırarak pişirin Altını kapatıp vanilya ekleyin Blenderla çekip daha pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz Sıcakken etimeklerin üzerine döküp yayın Buzdolabında biraz soğutup üzeri kabuk tutunca çıptığımız krem şantiyi üzerine yayın Bu şekilde de buzdolabında biraz soğutup üzerine hazırladığımız çikolata sosunu üzerine döküp yayın
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin Buzdolabında muhafaza edin Afiyet olsun
*1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1 lt sut
*1 çay bardağı toz şeker
*2 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*23 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket krem santi
*Yarım su bardağı sütle çırpılmış
Ganaj için:
*1 kutu krema (200 ml)kremayı ısıtıp 200 gr bitter sütlü çikolatayı ekleyip karıştırın
Üzeri için:
*Çilek fındık
Etimekli Tatlı Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayın 2 su bardağı şekeri tencereye alıp orta ateşte karamel rengine gelene kadar arada karıştırın Ardından 2 su bardağı suyu ilave edin En başta karamel donacak ama kaynadıkca eriyecektir Eriyene kadar altı açık kalsın Etimekleri orto boy bir borcama dizip şerbet sıcakken etimeklerin üzerine dökün Sonra muhallebiyi pişirin Bir tencerede tereyağını eritip altını kapatın Sonra diğer malzemeleri ekleyip ocağın altını açın sürekli karıştırarak pişirin Altını kapatıp vanilya ekleyin Blenderla çekip daha pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz Sıcakken etimeklerin üzerine döküp yayın Buzdolabında biraz soğutup üzeri kabuk tutunca çıptığımız krem şantiyi üzerine yayın Bu şekilde de buzdolabında biraz soğutup üzerine hazırladığımız çikolata sosunu üzerine döküp yayın
Üzerini istediğiniz gibi süsleyin Buzdolabında muhafaza edin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.