Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk

Hoş geldin! oğuz1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk
0
54

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
etimekli-sebzeli-bessmelli-tavuk.jpg

Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 500 gram kemiksiz tavuk but
  • 400 gr mantar
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3,5 -4 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz, karabiber
  • 2,5 -3 yemek kaşığı un

Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanlar küp küp zeytinyağında iyice tuz ilaveli kavuralım.
  2. Jülyen doğranmış tavuklar yüksek ateşte rengi dönene kadar çevrilir.
  3. Altını kısıp biraz daha içleri yumuşayana kadar devam edilir.
  4. Mantar ve kapya biber ilave edilip mantar suyunu salıp çektikten sonra işlem tamam demektir ????
  5. Ben altını kapadıktan sonra çay kaşığı burnu kadar karabiber ekledim.
  6. Bunlar kavrulurken ayrı bir tencerede tereyağ ve un aynı anda kavrulmaya başlanır iyice kokusu çıkana kadar devaammmm.
  7. Arkadan soğuk süt ilave edilir.
  8. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin tuz ilave edin.
  9. Beşamel hazır olunca kavurduğumuz tavukların üstüne ekleyin ve karıştırın.
  10. Etimekleri büyük boy borcama (bu ölçü tam geliyor) dizip üzerine tavuklu sebzeleri dökün.
  11. 200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlayın ennn son rende kaşar peyniri serpin sıcak fırında 2-3 dk beklese yeterli geliyor.
Etimekli Sebzeli Beşamelli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt